BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Baş ağrısı için 7 mucize çözüm

Baş ağrısı için 7 mucize çözüm

Günümüzün yoğun iş ve yaşam temposunda baş ağrısı birçok insanı rahatsız ediyor. trafik sıkışıklığı, ödeme günleri, tartışmalar, çalışanlarını sık sık fırçalayan patronlar ve hatta iyi haberler bile baş ağrısına yol açabiliyor.

Baş ağrısı için 7 mucize çözüm

Günümüzün yoğun iş ve yaşam temposunda baş ağrısı birçok insanı rahatsız ediyor. Trafik sıkışıklığı, ödeme günleri, tartışmalar, çalışanlarını sık sık fırçalayan patronlar ve hatta iyi haberler bile baş ağrısına yol açabiliyor.

Baş ağrısı için 7 mucize çözüm

Genellikle baş ağrısının vücudunuzun fiziksel ve ruhsal strese verdiği cevap olduğunu söyleyen uzmanlar, bu stresin başınızdaki ve boynunuzdaki kasları ile kan damarlarınızı da daralttığını ve daha sonra genişleterek migren ya da damarsal baş ağrılarına yol açtığını açıklıyorlar. Bir de sinüsleriniz tıkanırsa ya da iltihaplanırsa bu durumda da ağır bir baş ağrısıyla karşılaşabilirsiniz.

Baş ağrısı için 7 mucize çözüm

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen baş ağrılarının çoğu geçicidir ve evde uygulayacağınız basit tedavilere genellikle olumlu yanıtlar verirler.

Baş ağrısı için 7 mucize çözüm

1. Kekik ve biberiye yağı: Baş ağrısını hafifletmek için şakaklarınızın üzerine ve alnınıza birkaç damla kekik ya da biberiye yağı sürün. Sonra birkaç dakika sessizce oturun. 2010 yılında yapılan bir çalışmada, araştırmacılar kekik ve biberiye yağının karvakrol isimli bir madde içerdiğini belirlediler. Bu madde ibuprofen gibi Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlara (Steroid dışı yangı önleyici ilaçlar) benzeyen COX 2 inhibitörleri gibi görev yapıyor ve ağrıyı hafifletiyor.