BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Barzaniden PKKya mektup

Bağdat'taki PKK bürosu kapatııyor. Ayrıca Mesud Barzani PKK'ya mektup gönderdi.

Abone ol

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, Washington ziyareti sırasında, Bağdat'taki terör örgütü PKK bürosunun 'hemen' kapatılacağını söylediği belirtildi. ABD'de günlük yayınlanan The Washington Times Gazetesi'nde bugün Tülin Daloğlu imzasıyla yayınlanan bir makalede, ABD Başkanı George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'in, geçen hafta Washington ziyareti sırasında Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, PKK konusunu ele aldığını söylediği kaydedildi.

Habere göre, Zebari, gazeteye, "Yakınlarda Ankara'yı ziyaret ettiğimde çok sıcak, dostça, saygılı ve uyumlu bir şekilde karşılandım. Hükümetle bütün konuları çok detaylı bir şekilde tartıştık. Türkiye, ABD ve Irak'tan meydana gelen 3'lü Komite'nin, bölgesel hükümetten de 1 üyenin katılımı ile tekrar kurulmasını önerdim" dedi.

Zebari, Türkiye Büyükelçiliği'nden sadece 500 metre ötede bulunan "Öcalan Stratejik Etüdleri" adı ile bilinen Bağdat'taki PKK bürosunun "hemen" kapatılacağını da söyledi. The Washington Times, Zebari'nin, "Onlar herşeyden önce Iraklı değil. İkincisi burası onların operasyon yapacağı veya her ne için ise lobi faaliyetlerinde bulunacağı bir yer değil. Üçüncüsü onlara ortak bir mesaj verildi. Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani tarafından verilen mesajda, PKK'dan çatışmayı durdurması istendi. Bizler inanıyoruz ki bu tedbirler PKK ile mücadele eden bizleri, herkesi ikna edecek" dediğini kaydetti.

Ankara'da, PKK'ya karşı tedbirlerle ilgili verdikleri bütün sözlerinde hala sadık olduklarını söyleyen Zebari, "Irak'ta tek güvenli yer 'Irak Kürdistan'ıdır. Bizler bağımsız bir Kürdistan istemiyoruz. Hergün insanlar Bağdat'ta ölürken, Türkiye'nin herhangi bir sınır ötesi hareketi ne Irak hükümeti ve ne de ABD tarafından kabul edilmeyecek. Çünkü bu barışçı ve demokratik Irak ile ilgili bütün öngörüleri bozar" dedi.