BIST 8.715
DOLAR 34,26
EURO 37,04
ALTIN 3.013,61
HABER /  GÜNCEL

Barzani'den Doğramacı'ya uğurlama

Doğramacı son yolculuğuna uğurlanıyor. Doğramacı için düzenlenen törende Barzani'nin temsilcileri de var.

Abone ol

YÖK'ün kurucusu ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı son yolculuğuna uğurlanıyor. Erbil doğumlu olan Doğramacı'nın cenaze törenine Irak'ın kuzeyinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de temsilci gönderdi.

Doğramacı için bugün ilk anma töreni YÖK'ün Bilkent'te bulunan binası önünde yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK üyeleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Doğramacı için devlet töreni ise Kocatepe Camii'nde yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan da katılacak.

Törenin ardından Doğramacı'nın naaşı babası için Bilkent'te yaptırdığı camide hazırlanan anıt mezara defnedilecek.

CENAZEDE KÜRT YÖNETİMİNDEN TEMSİLCİ

Erbil doğumlu olan Doğramacı'nın cenaze törenine Irak'ın kuzeyinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de temsilci gönderdi. Barzani'nin başkanı olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nden Muhsin Dizayi ve Ömer Mirani, temsilci olarak Doğramacı'nın cenaze törenine katıldı. Ayrıca Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan Behram Salih de cenazeye Serhat Alaaddin ve Behruz Galali isimli yetkilileri temsilci olarak gönderdi.

Barzani, Doğramacı'nın ölümü üzerine yayanladığı taziye mesajında "O, Kürdistan'da kardeşliğin ve birlikte yaşamanın sembolü olmuştu. Erbil'in gelişimi için sunduğu projelere her zaman saygı duyduğumuz çerçeveden baktık." demişti.