BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.825,69
HABER /  GÜNCEL

Barzani o soruyu geçiştirdi

Barzani uzun bir aradan sonra Ankara'da.. Davutoğlu ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında ilginç anlar yaşandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BM jet hızıyla İsrail'i bile kınarken, Barzani bu ülkeyi es geçti.. Herkes eleştirdi K. Irak Bölgesel yönetimin lideri sustu..  Barzani'nin Türkiye ziyaretine bayrak sürprizi ve İsrail ile ilgili soru damgasını vurdu.

Ortak basın toplantısında Türk bayrağı vardı ama Irak'ın bayrağı yoktu. Yardım konvoyuna yapılan saldırıya tepkisi sorulan Barzani, İsrail'i hiç anmadı. Ölen sivillerle igili "üzgünüz" demekle yetindi.

NE CEVAP VERDİLER?

Ziyarette sembollerin de ön plana çıktığını ve salonda sadece Türk bayrağına yer verildiğini söyleyen bir gazetecinin, "Bu konuda bizi aydınlatır mısınız ve Sayın Barzani bu konuda ne düşünüyor?" diye sorması üzerine Davutoğlu, "Bunun özel bir anlamı yok. İstiyorsanız Irak bayrağını da hemen getiririz. Aslında konutta hazırlıklar yapılmıştı, yoksa özel bir anlamı yok. Bizim için Irak'tan gelen herkes Irak vatandaşıdır ve Irak bayrağı onları temsil eder. Özel bir anlam yüklemeyin" dedi.

Barzani ise "Kesinlikle buna dikkat etmiş bile değilim. Siz söylemeden bunu fark etmedim" dedi.

İSRAİL'İ KINAMADI

Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani, yardım konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili sorulan soruya karşılık verdiği cevapta İsrail'i kınamadı. Kanlı saldırıda hayatını kaybeden "Siviller için üzüldüğünü" söyleyen Barzani, İsrail'e yönelik herhangi bir tepki ifadesi kullanmadı.

THY ERBİL SEFERİ BAŞLATIYOR

Mesut Barzani ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, yaptıkları ikili görüşmeden sonra kameraların karşısına geçerek soruları yanıtladı. Davutoğlu, K. Irak yönetimiyle ortak bir enerji ve ticaret stratejisi geliştirileceğini belirterek, "THY'nin Erbil seferlerine başlamasını planlıyoruz" dedi.

AÇILIM TEŞEKKÜRÜ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kuzey Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani, "Bize gösterilen sıcak karşılamaya çok teşekkür ederiz. Davutoğlu'nun Erbil ziyareti ilişkileri doğru noktaya götürdü. Açılım politikası için sayın Başbakan'a takdirlerimi sunuyorum" dedi. 

"ŞİDDETİN DEVAM ETMESİNİN YANINDA DEĞİLİZ"

Türkiye, Irak ve ABD arasında yapılan üçlü mekanizma toplantısında bir eylem planı üzerinde mutabakata varıldığını anımsatan bir basın mensubunun, "Sizin bugün verdiğiniz mesajlar var mıdır? Bölgesel yönetimden PKK ile mücadelede somut adımlar bekleyecek miyiz?" sorusunu ise Barzani, "Hiçbir şekilde şiddetin devam etmesinin yanında değiliz. Türkiye'nin güvenliğini de kendi güvenliğimizden ayrı görmüyoruz. Üzücü olayların sona erdirilmesi için tüm çabalarımızı göstereceğiz" diye yanıtladı.

KERKÜK'TE REFERANDUM İSTEDİ

Kerkük için 6 yıl önce "Gerekirse savaşırız" dediği hatırlatılarak, bugün tutumlarının ne olduğu sorulan Barzani, Kerkük konusunun çözümü için anayasanın bir çizgi belirlediğini kaydederek, "Anayasanın dışında herhangi bir çözüm istemiş değiliz. Bunun çözüm yolunu anayasa belirlemiştir. Anayasada yer alan 140. maddenin uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.