BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Barlas'tan Uras'a ekonomik şaka

Mehmet Barlas, hemen her gün birilerine şaka yapmayı ihmal etmiyor. Ekonomi yazarı Uras'a yapılan şaka da ekonomik oldu. Barlas'ın şakası yeni bir kavram kazandırdı.

Abone ol Mehmet Barlas'ın "ŞAKA" köşesinin konuğu Güngör Uras oldu. Barlas, Uras'ın dolar fiyatlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmesini espirili bir dille anlattı.

Yazı : Mehmet Barlas
Kaynak :


GÜNGÖR Uras Milliyet'te "Doların fiyatı dün 1.354 YTL (1.354.000 TL) idi. Bundan 4 yıl önce 1.412 YTL'ye satılıyordu" diye yazdıktan sonra "Koskoca AB ülkeleri bile euronun değerini koruyamaz iken, euro dolar karşısında erirken, nasıl oluyor da Türk lirası değer kazanıyor" diye sormuş. Bu sorunun cevabını da şöyle vermiş:
- Dolar fiyatının artmamasının nedeni yüksek reel faizdir. Merkez Bankası'nın gecelik faizi ve buna dayalı olarak Hazine'nin bono faizi aşağı çekilmesine rağmen gene de yüksek. Bu yüksek faiz, döviz sorununu "halının altına süpürüyor."
Düne kadar "Yastık Altı" ekonomistlerin ana uğraş konusuyken Güngör Uras sayesinde olay "Halının altı" na böylece inmiş oldu.