BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,88
ALTIN 2.821,57
HABER /  POLİTİKA

Barış yemeğine CHP protestosu

Meclis'te yaşanan kavganın ardından tırmanan gerilimi yok etmek için yapılacak yemeğe CHP'den ret yanıtı geldi

Abone ol


Zübeyir KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in kavga sonrası tüm küskün tarafları bir araya getirmek için düzenlediği yemeği, CHP protesto ediyor.

CHP kurmayları kendi aralarında yaptıkları değrelendirme sonrasında Şahin'in düzenlediği yemeğin 'Bülent Arınç'ı aklama ve haklı gösterme çabası olarak değerlendirdiler. AK Parti kurmayları ve Arınç'tan gerekli özür gelmediği için böyle bir toplantıda bulunmanın olumlu bir sonuç doğurmayacağı noktasına varıldı.CHP Grup Başkanvekilleri karar alırken CHP lideri Deniz Baykal ile iştişare ettiler. Nihai kararı veren Baykal da yemeğe katılmama yönünde irade gösterdi.

CHP Grup Başkanvekillerinin yanı sıra başta Güldal Mumcu olmak üzere Başkanlık Divanı'nda yer alan CHP'li tüm üyelerin de yemeğe katılmayacağı öğrenildi.

BAHÇELİ 'KATILIN' DEDİ
Öte yandan MHP grubu yemeğe katılma kararı aldı. MHP Grup Başkanvekili Divanı'nda bulunan üyeleri yemekte hazır olacaklar. MHP Grubu da yemeğe katılıp katılmama konusunu tartıştı ve Devlet Bahçeli'nin yemeğe katılınılması yönünde karar verdiği öğrenildi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yemeğe katılacaklarını belirterek, TBMM Başkanı ve Ak Parti kurmaylarının ne önereceklerini merak ettiklerini de belirtti.