BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Barbıe gibi görünme çılgınlığı!

Barbıe gibi görünme çılgınlığı!

Genç kızlar, bu uğurda bıçak altına yatıyor. Peki 'insan Barbie'ler', bunu neden yapıyor?

Barbıe gibi görünme çılgınlığı!

Son dönemde fantastik bir trend, genç kızları ağına düşürmüş durumda. 'Canlı Oyuncak Bebek Hareketi' olarak adlandırılan bu trendle genç kızlar, estetik operasyonlarla kendilerini yürüyen birer Barbie'ye çeviriyor. Ukrayna'dan dünyaya yayılan bu trendin arka yüzünü Yeni Aktüel dergisi araştırdı.

Barbıe gibi görünme çılgınlığı!

Kendilerini 'Barbie'leştiren genç kızlar; yapay gözleri, ilginç duruşları, tüllü etekleri, renkli saç ve makyajlarıyla tuhaf bir güzellik anlayışı sergiliyorlar. Canlı Barbie'lerin en ünlüsü, Ukraynalı Valeria Lukyanova. Kendisine 'insan Barbie' diyen Lukyanova; platin sarısı uzun saçları, gerçek olamayacak kadar ince beli, dev göğüsleri ve masmavi gözleriyle gerçek bir Barbie bebek.

Barbıe gibi görünme çılgınlığı!

Anzhelika Kenova da Facebook'ta 8 binin üstünde fan'ı olan Barbie'lerden. 19 yaşındaki Anastasiya Shpagina'ya ise bu türün en uç karakteri diyebiliriz. Çünkü kendisi 'Sailor Moon' adlı anime çizgi filmdeki karakterlere benzeyebilmek için 30'un üzerinde estetik operasyon geçirmiş. 'Fukkacumi' adıyla Facebook'ta 10 bin civarında fanı bulunan Shpagina, bu çizgi karaktere benzeyebilmek için 40 kiloya kadar inmiş. Ayrıca gözlerini büyütmek için çeşitli operasyonlar geçirmiş.

Barbıe gibi görünme çılgınlığı!

GERÇEKTEN KAÇIŞ
Uzmanlar, Barbie trendinin 'anormal bir hareket' olduğu görüşünde birleşiyor. Amerikalı Plastik Cerrahlar Birliği Başkanı Dr. Malcolm Roth, konuyla ilgili şöyle diyor: "Eğer toplum, kadınların böyle görünmesi gerektiğini düşünüyorsa, tüm kadınların buna direnmesi zorlaşacaktır.