BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Baran Tursun davası sürüyor

İzmir'de Baran Tursun'un ölümüne sebep olduğu öne sürülen ve delilleri gizledikleri iddia edilen polislerin yargılanmasına devam edildi.

Abone ol

İzmir'de Baran Tursun'un ölümüne sebep olduğu öne sürülen ve delilleri gizledikleri iddia edilen polislerin yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 8. duruşmasına, delilleri gizledikleri iddia edilen Asayiş ve Olay Yeri İnceleme şubelerinde görevli 10 polis memuru ile avukatlar katıldı.

Duruşma öncesinde Antalya'dan Çağdaş Gemik'in babası Haşim Gemik ve avukatların da destek için yanlarında olduğunu belirten Mehmet Tursun, dava süreci ile ilgili bilgi verdi.

"Çağdaş Gemik Baran Tursun'dur Baran Tursun Çağdaş Gemik'tir" diyen Mehmet Tursun, ailesi ve yanındakiler ile davayı izlemek için içeri girdi.

Adli Tıp Raporun henüz mahkemeye bugün ulaştığını belirten avukatlar, rapor konusundaki görüşlerini bir sonraki celsede ifade edeceklerini söyledi.

Duruşmada Olay Yeri İncelemede görevli sanık polis memurları H.T, K.D ve M.M'nin, ifadesi alındı.

Baran Tursun'un kullandığı cipin sürücü koltuğunda mermi gömlek parçasını bulduğu belirtilen sanık polis memuru M.M., delilin koltuğa sonradan konduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını kaydederek, ''Sürücü koltuğu üzerinde inceleme yaparken sol elime bir cisim battığını hissettim. Önce cam parçası olduğunu düşündüm. Koltuk buruşuk olduğu için detaylı inceleme yaptım ve parçayı buldum. Daha sonra delil numarası verdim. Biz yapmamız gereken çalışmayı yaptık.'' diye konuştu.

Tartışmaların yaşandığı davada mahkeme başkanı Mehmet Akarca, sakin olunması gerektiğini belirterek, uyarıda bulundu.

Mahkeme heyeti, Tursun ailesinin avukatlarının talebini dikkate alarak daha önce davaya müdahil olarak giren avukat Alper Bağıran'ın da aralarında bulunduğu bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan, Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulunca hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığı bildirilirken, raporun sonuç bölümünde şu ifadelerin yer aldığı öğrenildi: ''Otopside kişinin kafatası boşluğunda gömleksiz kurşun nüve elde edilmesine karşın, saçlı deri ve kafa içinden mermi çekirdeği gömlek parçası elde edilmediği dikkate alındığında, mermi çekirdeğinin gömleğin kişiye isabet etmeden önce parçalanmış olduğu; Fizik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre cama direkt olarak isabet eden mermi çekirdeğinde kişinin baş bölgesinden çıkarılan mermi çekirdeğine ait kurşun nüvedeki deformasyon şeklinde bir deformasyon beklenmediği, ancak olayda kullanılan araç camının fiziksel özellikleri bilinmediğinden, mermi çekirdeği vücuda isabet etmeden önce meydana gelen gömlek parçalanmasının çekirdeğin cama çarpması sırasında mı yoksa sert bir yüzeye çarpma sonucunda mı meydana geldiğinin ayrımının yapılamadığı, Gömleği parçalanmış durumda kafa bölgesine isabet eden mermi çekirdeği kurşun nüvesinin kafatası kemiklerinden geçip kafa boşluğuna girerken ayrıca bir deformasyona da maruz kalabileceği, ancak söz konusu olayda otopside kafa içerisinden çıkarılan mermi çekirdeği kurşun nüvesinde tespit edilen ileri derecedeki deformasyonun ne kadarının çekirdeği kişiye isabet etmeden önce temas ettiği yere bağlı olarak, ne kadarının ise çekirdeğin kafatasından geçerek kafatası boşluğuna girmesi sırasında meydana geldiğinin ayrımının tıbben yapılamadığı, oy birliğiyle mütaala olunur.''