Bursa’da kredi kartını iptal ettirmesine rağmen bankanın bir kuruş alacağı için kendisini taciz ettiğini ileri süren Yaşar Şimşek, Tüketici ...
Abone olBursa’da kredi kartını iptal ettirmesine rağmen bankanın bir kuruş alacağı için kendisini taciz ettiğini ileri süren Yaşar Şimşek, Tüketici Dernekleri Federasyonu’na (TÜDEF) müracaat etti.
TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankanın bir kuruş alacağı için cep telefonuyla bilgi verdiği Yaşar Şimlek ile beraber basın toplantısı düzenledi. Tüketici ile bankalar arasındaki anlaşmazlıklara yenilerinin eklendiğini belirten Yılmaz, tüketicinin hukuksuz uygulamalara karşı kanuni teminat istediğini belirtti. Yılmaz, "1 kuruşluk alacak tahsili, hukuksuzluğun ötesinde tüketiciye yapılan bir işkencedir. Tüketici kredi kartı yıllık ücretine tepki olarak kredi kartını kapatmak için ilgili bankaya başvuruda bulunuyor. Banka bütün kart borçlarının kapatılması şartıyla kartı iptal edeceğini tüketiciye bildiriyor. Tüketiciyi de tüm borcunu ödüyor ve kartını iptal ediyor. Ancak bir süre sonra banka yetkilisinden 5 TL daha borcunun bulunduğuna dair mesajlar alıyor. Tüketici icra takibi ile uyarılıyor. Tüketici gerçekten borcu olup olmadığına bakmaksızın ve icraya düşmemek adına 5 TL’yi de ödüyor. Banka yetkilisi iki ay gibi bir süre sonra 1 kuruşluk borcunun daha kaldığına dair tüketiciyi aynı yöntemle uyarıyor. Tüketici 1 kuruşluk borcunu ödüyor ve karşılığında dekontunu alıyor. Bu uygulama ile adeta tüketiciye çile çektiriliyor. Mevduat hesaplarının kapatılmasında tüketicinin 1 kuruşluk alacağını göz ardı eden banka, kendi bir kuruş alacağı için şahin kesiliyor" dedi.
BİR KURUŞLUK İŞKENCE
Yaşar Şimşek ise, kredi kartını iptal ettirdiği özel banka şubesinin, iptal işleminden itibaren her ay kendisine cep telefonu mesajıyla icra tehdidinde bulunduğunu ileri sürdü. Şimşek, "Kredi kartımı iptal ettirdikten sonra tam üç yıl banka 5 lira borcum olduğu gerekçesiyle beni mesajla taciz etti. Oysa, iptal ettirirken bütün borçlarımı ödedim. Banka bir kuruş borcum olduğu için bana mesaj çekti. Ben de banka şubesine gidip, 5 kuruş vererek borcumu ödedim. Üzerini almadım. Beş kuruşu bırakıp bankadan çıktım. Bankalar artık vatandaşı yolunacak kaz olarak görmememeli" diye konuştu.
(İHA)