BIST 9.045
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.887,33
HABER /  DÜNYA

Balkon konuşması yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun’a gerçekleştirdiği bir günlük ziyaretini, belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmayla sonlandırdı....

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun’a gerçekleştirdiği bir günlük ziyaretini, belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmayla sonlandırdı.
Cumhurbaşkanı Gül, Giresun’da Valilik, Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından şehit yakınları, gaziler, engelliler, belediye başkanları, kaymakam ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yemekte buluştu. Ardından, Giresun Belediyesi’ni ziyaret eden Gül, belediye binasının balkonundan halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Görüyorum ki Giresun halkı uzun yıllardır yapılmayan cumhurbaşkanı ziyaretine hasret. Dolayısıyla bu özlem bugün son bulmuştur. Ben de bir tek ülkemizin değil, dünyada da fındığın merkezine gelmekten mutluyum. Görüyorum ki her gittiğim şehirler gelişiyor, güzelleşiyor. Sizler de bunu hak ediyorsunuz. Devlet, milleti için vardır” dedi.
Belediye başkanı makamında ise şehirlerin asıl sahiplerinin belediyeler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bürokratlar şehirlere gelir ve giderler. Ancak belediyeler öyle değildir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra coşkulu bir kalabalığın “Giresun sizinle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde karayolu ile Trabzon Havaalanı’na gitmek için yola çıktı.
(İHA)