BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Balamanın uçak ricası

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, İran uçaklarının Isparta'ya inmesi için İran'a gidiyor.

Abone ol

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Antalya'ya gelecek olan İran uçaklarının Isparta'ya inmesi için İran'a gidiyor.

Türkiye'nin uluslararası hava trafiğine açık 10 havalimanından birisi olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na (SDH), uzun zamandır umre yolculukları dışında uluslararası uçaklar inmiyordu. SDH'yi atıl olmaktan kurtarmak için önce iç hat uçuşlarının başlamasını sağlayan Başkan Balaman, şimdi de İran uçakları ile uluslararası hava limanı kimliğine kavuşturulması için İran'da temaslarda bulunacak. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve turizmcilerle birlikte İran'a gidecek olan Başkan Balaman, yapacağı ikili görüşmelerle Antalya'ya turist getirecek olan İran uçaklarının Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inmesi için İran Kültür Bakanı ve İran Seyahat Acenteleri Birliği (AATTIA) Başkanı, turizmciler ve havayolu şirketleri ile görüşmeler yapacak.

İran'da ilk kez yapılan ITS 2006 Iran Tourism Shop'a katılarak Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Başaran Ulusoy ile birlikte konuşmacı olacak olan Başkan Balaman, Isparta hakkında bilgiler verecek. Başkan Balaman, "Yıllardır atıl olan Süleyman Demirel Havalimanı'nı yurt içi ve yurt dışı hava trafiğine açık tutmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunun için İran değil, dünyanın diğer ucuna bile gitmek gerekirse oraya da Isparta'nın ve Isparta halkının çıkarları için giderim" dedi.

İran'a gitme sebeplerini anlatan Başkan Balaman, "Benim Isparta sevdam hiç bitmez. Göreve geldiğimiz günden beri Isparta'yı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gündemde tutarak Isparta'nın değerlerini anlatmaya çalışıyorum. Gül, halı, turizm, ISPAŞ ve ISTEM tarafından ürettiğimiz ürünlerin pazarlanması için çalışmalar yapıyorum. İran'a gidiş sebebimize gelince, önce havalimanımızı uluslararası trafiğe açmak, daha sonra gelecek olan İranlı turistlerin ülkelerine dönerken havalimanına gitmeden önce 2 saat Isparta'da şehir turu yapmalarını sağlamak. 1 İranlı turist, 4 Alman veya 3 Rus turistten daha fazla alışveriş yapıyor. O nedenle İran'dayız ve yapacağımız görüşmelerle bir taşla iki kuş vurup, hem havalimanımızı atıl olmaktan kurtaracağız hem de Isparta'yı turistler tarafından ziyaret edilen bir yer haline getirmeyi sağlayacağız" diye konuştu.