BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Baklava kutusunda captagon hapı

Gaziantep'ten Ankara'ya gönderilmeye çalışılan baklava kutusunda, captagon hap ele geçirildi.

Abone ol

Baklavaların altına gizlenmiş uyuşturucu haplarla ilgili, biri Ankara'da olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bir şehirlerarası otobüs firmasıyla Ankara'ya captagon hap gönderileceği ihbarı alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Otogarda beklemeye başladı.

Otobüs firmasına gelen Harun D. ve Barış D, bir baklava kutusunu Ankara'ya gönderilmek üzere otobüs firmasına teslim etti. Bu sırada operasyon düzenleyen narkotik ekipleri, baklava kutusunun içinde, baklavanın altına gizlenmiş 49 adet captagon uyuşturucu hap buldu. Ayrıca zanlılardan Harun D'nin yapılan üst aramasında da çoraplarının içinde yapılan zulada 30 adet captagon hap ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan 2 zanlının ifadeleri doğrultusunda, Ankara'nın Mamak ilçesi'nde hapları piyasaya sürdüğü belirlenen Mehmet Emrullah B, gözaltına alınarak Gaziantep'e getirildi.

Gözaltındaki 3 zanlının, hapları uzun bir süreden beridir kimsenin şüphelenmemesi için ünlü bir baklava firmasının baklavalarının altına yerleştirip Ankara'ya gönderdikleri ve orada bazı iş adamlarına sattıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Harun D, Barış D. ve Mehmet Emrullah B, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.