BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,28
HABER /  GÜNCEL

Bakırköyde okuma seferberliği

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, bir ilke daha imza attı.

Abone ol

Bugün Bakırköy Kartaltepe ve Yeşilköy’de 2 kahvehanenin kütüphaneye kavuşması sebebi ile açılışı gerçekleştirilen seferberlik, tüm yıl boyunca hedeflenen 50 kütüphanenin daha kazanımı ile tamamlanacaktır.

Açılış kapsamında konuşma yapan Başkan Ateş Ünal Erzen “ Millet olarak son derece az okur olduk. Oysa bir milletin varlığı dünyaya açılan penceresi ile mümkündür. Bu da okumaktan okuduğunu tartışmaktan geçer. Tarihe şöyle bir bakarsanız; kahvehanelerin eskiden edebiyat sohbetlerinin yapıldığı, edebiyatçıların ağırlandığı, satranç oyunlarının oynandığı birer sosyal platformlar olduğunu görürsünüz. Biz de bunları yaşatmaya ve ulusumuza okuma alışkanlığını tekrar kazandırmaya karar verdik. Kitap süs değildir. Kitap okuru olmak ise özgürlüğün simgesidir. Umarım Bakırköy olarak önder olduğumuz bu çaba tüm yerel yönetimlere de ışık tutar ve birlikte bu seferberliğe katkı sağlamış oluruz” dedi..

Açılışa katılan araştırmacı yazar ve şair Sunay Akın ise “Bir yakın araştırmacı dostum dünyadaki okuma alışkanlığı ile ilgili harita oluşturdu. Her ülke okur oranına göre farklı renkte boyalı. Bazı ülkeler ise simsiyah renkte. Ben bu ulusun evladı olarak Türkiye’nin rengini utandığım için sizin ile paylaşamıyorum. Yani gerçek şu ki, çok az okuyoruz. Diğer bir araştırmaya göre insanlara sormuşlar acaba bugün alışveriş etmeye niyetiniz olmadan sokağa çıksanız ne almak isterdiniz diye.. Kitap, çoğu ülkede liste başında yer alırken Türkiye’de matkap bile üst sıralarda iken kitaba yer yok. Bu durum beni sonsuz üzüyor. Ben bugün bu çabanın başlangıcında olmaktan mutluyum. Bu seferberliğe çok sevdiğim kitaplarımı ve kütüphanemi bağışlayarak destek olmak istiyorum” dedi..

Tören sonunda Yeşilköy’de yaşayan Margarit Yılmaz Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Eren’e bu kampanya kapsamındaki önder ve laik çabasından ötürü kendi elleri ile işlediği ay yıldızlı bayrağı sundu…

Kampanya çeşitli sponsor kuruluşların katkıları ve yöre halkının da desteği ile tüm yıl boyunca sürdürülecektir.