BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan Tam Gün'e sert tedbir

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan kamuda bulunan doktorları çalıştıran özel hastanelere rest geldi

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Tam Gün Yasası’nın uygulamasında sert tedbirler aldı. Yürürlüğe giren değişikliğe göre, devlet hastanelerinde çalışan hekimlerden faydalanan özel hastanelere kapatma cezası verilecek.

ALO 184

Denetimleri artırma kararı alan bakanlık, tam gün uygulaması nedeniyle hastaların mağduriyet yaşaması durumunda ise alo 184 hattının aranmasını tavsiye ediyor.

Hükümet tam gün yasasını uygulamada kararlı. Düzenlemenin doktor ve ameliyat sayısının azalmasına yol açtığı iddialarına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Kamuda görevli doktor çalıştıran özel hastaneler kapatılacak. Gerekirse yeni öğretim üyesi kadrolar da ihdas edeceğiz. İhtiyaç halinde hastaları uçak ambulansa koyacağız, Avrupa’ya götürüp orada tedavi ettireceğiz” diye cevap verdi.

SAYILARI SADECE 650

Türkiye’de üniversitelerde çalışan 10 bin uzman hekimin bulunduğunu söyleyen Akdağ, bu 10 bin kişiden, üniversite hastanesinde hocalık yaparken aynı zamanda dışarıda çalışanların sayısının sadece 650 olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanı Akdağ, üniversitelerin ticarethane ya da bir rant kapısı olmasını kabul etmediklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir üniversite hocası sabah gelecek, 2-3 saat kalacak, muayenehanesine gidecek ya da öğleden sonra üniversitede paralı muayene yapacak. Bu üniversite hocasının eğitime, araştırmaya nasıl katkısı olabilir.”

18 MİLYON ÇOÇUĞA AŞI

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye’de aşılama oranlarının yüzde 97’lerin üzerine çıktığını ifade ederek, son iki yılda 18 milyon çocuğa aşı yapıldığını söyledi. Özellikle grip aşısında mesafe alınması gerektiğini dile getiren Bakan Akdağ, Kırım Kongo aşısını geliştirme çabasında olduklarını da açıkladı.

Ntvmsnbc sitesinde Miray Akdağ Uluç imzalı haberde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç'un konuyla ilgili açıklamalar yer aldı:

"Denetimler esnasında özel tıp merkezi veya özel hastanede, çalışma izin belgesi olmayan hekimlerin çalıştığını tespit edersek hastaneye 10 gün kapatma cezası veriyoruz. Yıl içinde bu tekrar ederse 1 ay kapatma veriyoruz, yıl içinde üçüncü kez bu tespit edilirse ruhsatını iptale gidiyoruz."

AĞIR YAPTIRIMLAR GELDİ


Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, kamu görevi olan veya kanunen mesleğini serbest icra etme hakkı bulunmayan tabip ve tabip dışı personelin özel hastanede çalıştırılması durumunda il sağlık müdürlüğünce özel hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulacak ve Sağlık Bakanlığı’na bildirilecek.

ÜÇÜNCÜ TEKRARDA KAPATILACAK

Buna göre, “İntern, stajyer öğrenci gibi serbest çalışma yetkisi olmayan kişilerce hastaya müdahale edilip edilmediği” durumuna göre eksikliğin giderilmesi için süre verilmeyecek ve poliklinik faaliyeti 10 gün durdurulacak. Bir yıl içerisinde aynı fiilin üçüncü kez tekrarında ise sağlık kuruluşunun ruhsatı iptal edilecek.