Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, telefon dinlemeleriyle ilgili açıklama yaptı.
Abone olBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında '7 bin kişinin dinlendiği' iddialarına yönelik açıklama yaptı. Sayının artabileceğini söyleyen Arınç, "Dinlenenlerden özür dilenmeli" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Arınç, '7 bin kişinin dinlendiği' iddialarının Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldiğini dile getirdi.
Anadolu Ajansı'nın santrallerinin de dinlendiğini söyleyen Arınç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Dinlemeler olurken hükümet neredeydi?" açıklamasına yanıt verdi.
"Hükümet buradaydı ama yargı kararına müdahalemiz söz konusu değildir" diyen Arınç, dinlenen isimlerin sayısının artabileceğini de ifade etti. Arınç, 'dinlenen herkesten özür dilenmesi gerektiğini' söyledi.
7 BİN KİŞİLİK DİNLEME LİSTESİ... İSİM İSİM O LİSTE Türkiye yeni hafta dinleme skandalıyla uyandı. İddialar vahim... Aralarında Türkiye'nin yakından tanıdığı siyasetçilerin, bürokratların, işadamlarının, gazetecilerin bulunduğu 7 bin kişi dinlenmiş. İşte tek tek dinlenen o isimler ve telefon numaraları... |
Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Bakanlar Kurulu'nda konu üzerine görüşme yapıldı. Adalet Bakanımızın görüşlerini dinledik. Oldukça üzücü bir olay. Dinlenen kişilerin isim listelerinin çıkarıldığı bir gün geçirdik.
İsimleri geçen siyasi ve yazarların ismi bile duyulmamış kişilerin bu dinleme sırasında rumuzlarla dinlenilmiş.
17 Aralık sürecinden sonra bazı savcı ve hakimlerin görev yerleri değiştirildi. Bugünkü haberlerle ilgili olarak iki savcının ismi geçiyor. Adem Özcan ve Adnan Çimen. Bir hayali ihbar üzerine soruşturma başlatarak, aldıkları hakim kararıyla dinleme yapmışlar.
Dosya ellerinden alındıktan sonra yerlerine gelen savcılar tarafından ortaya çıkartılmış. Bir terör eylemi olmadığı görülmesine rağmen, başsavcının da haberi olmayan bu soruşturma dikkat çekmiştir.
Şu anda inceleme konusu yapılan 107 klasör ve 2 bin 280 kişinin telefonlarının dinlediği ortaya çıktı. Bu klasörde olan isimlerin daha da artabileceği belirtiliyor. Maalesef AA'nın santral telefonlarının dinlendiği de bir gerçek.
Kimin ne maksatla bu işleri yaptığını açıklayabileceğiz. Bugün Kılıçdaroğlu mükemmel bir açıklama yapmış. 'Bunlar dinlenirken hükümet neredeydi' diye.
Hükümet buradaydı ama bu dinlemeyi talep eden savcı ve dinleme kararını veren hakime bizim herhangi bir etki yapmamız, bunlardan haberli olmamız mümkün değil.
Yasama, yürütme, yargı birbirlerinden bağımsız hareket eder. Dinlemeyi talep eden savcıdan haberli olmamız mümkün değil. Dinlenen her şahıstan özür dilenmelidir.
MİT KANUNU TARTIŞMALARI
MİT ile ilgili teklif komisyondan geçti bu hafta yasalaştı. Her itiraz edilen konunun nasıl geçtiğini biliyoruz. Eleştiriler haklıysa muhalefetin önerileri dinleniyor. Muhalefet her şeye bağıra çağıra karşı çıkıyor. Ama sayıları 28'i geçmiyor. HSYK tartışmaları sırasında 28 kişi aleyhte oy kullandı. Sadece kamuoyuna karşı hakaret ediyorlar.
Dün dershanelerle ilgili tasarı güle oynaya çıktı. Nerede kaldı ekimdeki, kasımdaki kavgalar? Bu diğer tasarı ve teklifler içinde geçerlidir. Sadece tribünlere oynayıp bağırıp çağırırarak hükümeti çalışmaz hale getirmek istiyorlar."