BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,17
ALTIN 2.472,96
HABER /  POLİTİKA

Bakanın özel kravatı

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, memleketinde ipek kravat yaptırdı. Kravatın adını kendi verdi. Patentini de alacak…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA- Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, memleketinden özel el üretimi ipek kravatının adını kendi koydu: Pasuri. Markanın patentini de alacağını belirten Bakan Eker, Türkiye’de ipek kozacılığına yaptığı yatırımın meyvesi olarak gösterdiği özel el yapımı kravatı takıp, Meclis’te tanıtımını yaptı.

PASURİ NEDİR?
İNTERNETHABER
’e kravatını gösterip, markasını anlatan Bakan Eker, “Bu kravat, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde el üretimi olarak yapıldı. Cuma günü ziyarete gittiğimde bana özel olarak hazırlanan bu kravatı hediye ettiler. Ben de adını koydum. Pasuri. Anlamı ise ‘Kulp’a ait’ demek. Pasur, Kulp ilçemizin eski adı. Pasuri ise Kulp’a ait demek. Kulp’ta ipek kozacılığını teşvik ettik. Kilogram başına 10 YTL teşvik veriyoruz. 2002 yılından önce ipek kozacılığı yoktu. 2002 yılında 5.6 ton üretim yapıldı. Teşvikler sonucunda 2007 yılında bu kapasite 45 bin tona ulaştı. Türkiye’nin toplam üretimi 135 bin ton. Yani Kulp’ta, Türkiye’nin ipek kozacılığı üretiminin yüzde 30’undan fazlası üretiliyor” dedi.

Bakan Eker, kravatı Pasuri’nin marka adını tescil ettireceğini, patentini alacağı bu ürünün yurt içi ve yurt dışı satışının da yapılacağını söyledi. Bakan Eker, “Kulp’tan dünyaya kravat satacağız” diye konuştu.