İstanbul trafiğini çileye dönüştüren köprü bakımları sırasında İstanbullular'a tatil önerisinde bulunan Karayolları Genel Müdürü'ne yanıt bakandan geldi
Abone olUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürü'nün “Tatilini İstanbul dışında yapma imkanı olanlar, İstanbul dışına çıksın” önerisinin iyi niyetli ancak maksadını aşmış bir açıklama olduğunu söyledi.
Bakan Yıldırım, “Kimin tatilini ne zaman, nerede yapacağı Genel Müdür’e düşmez” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, The Marmara Oteli’nde düzenlenen ‘7. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bakan Yıldırım, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüleri’nde yapılan çalışmanın 18 Haziran’da başladığını ve 17 Eylül’de tamamlanacağını belirtti.
BU TARİHLERİ SEÇME NEDENLERİ VARMIŞ
Köprülerin bakımı için okulların kapandığı, yaz tatilinin başladığı dönemin seçildiğini aktaran Binali Yıldırım, “Özellikle bu dönemde çalışmaların yapılmasını öngördük. Aksi halde Eylül’den Haziran’a kadar bunu planlasaydık, yaşanan trafikteki olumsuzluklar kat kat daha fazla olurdu. Zaten normal zamanlarda Türkiye’nin en önemli konusu olan İstanbul trafiği, içinden çıkılmaz bir hal alabilirdi. O yüzden bu tarihleri seçtik.” diye konuştu.
BUNU SÖYLEMEK GENEL MÜDÜRE DÜŞMEZ
Karayolları Genel Müdürü'nün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmaları izlediği sırada yaptığı, “İmkanı olanlar tatilini İstanbul dışında yapsın.” açıklamasının yanlış yöne çekildiğini dile getiren Bakan Yıldırım, “ ‘Biz bu çalışmayı yapıyoruz, ancak İstanbulluların da tatil zamanı, tatillerini İstanbul dışında geçirirlerse işimiz kolaylaşır’ sözü biraz maksadını aştı. Genel Müdür’e düşmez insanların tatilini ne zaman, nasıl yapacakları. Herkes kararını kendi verir. İyi niyetle fakat yanlış anlamaya müsait bir açıklamadır. Bunu da ifade edeyim.” ifadelerini kullandı.
Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü’nde yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgi de veren Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde en son ağır bakımın yapıldığı tarihin üzerinden 10 yıl geçtiğini ve bakımın zorunlu hale geldiğini bildirdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ilk gün yapılan çalışmada bazı eksik uygulamalar olduğunu belirten Yıldırım, bu hataların düzeltildiğini ve normal bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Haliç Köprüsü’nün ise en son 1996 yılında ağır bakımdan geçirildiğini dile getiren Bakan Yıldırım şöyle konuştu: “ Bazıları, ‘Birini yapın ondan sonra ötekini yapın’ diyor. Bu sefer ne olacak. Önce insanlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde eziyet yaşayacak. Sonra Haliç Köprüsü’nde aynı sorun yaşanacak. Ve üstelik bu tatillerin bittiği okul dönüşlerinin başladığı tarih olacak. Trafiğin en az şekilde etkilenmesi için gerekli tedbirler alındı ve bunun duyurusu da günler öncesinden yapıldı.''