BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.447,07
HABER /  GÜNCEL

Bakana niye yumruk attığını anlattı!

Şehit cenazesinde bakana yumruklu saldırı düzenleyen beden eğitimi öğretmeni konuştu. Saldırıyı niye gerçekleştirdiğini anlattı!

Abone ol

Kayseri’de şehit yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın dün toprağa verildiği törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yumrukla saldırarak burnunu kıran beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek, polisteki ilk ifadesinde şehidin annesinin törende bayılmasından çok etkilendiğini belirterek, “Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilemiyorum” dedi.

İŞTE YUMRUKLU SALDIRI ANI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a dün yumrukla saldıran öğretmen ve eski boksör Şahin Şimşek, dün akşam saatlerinde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildi.

4 gün gözaltında tutulma süresi bulunan Şahin Şimşek için barodan henüz avukat istenmediği ve yazılı ifadesinin alınmadığı belirtildi. Olaydan sonra gözaltına alınan 3 kişiden 2'si poliste bırakılırken 29 yaşındaki Sedat T. de Kabahatler Kanunu'na göre görevlilere iteatsizlikten 163 lira para cezasına çarptırılırak serbest bırakıldı.

ŞEHİT ANNESİ BAYILINCA KENDİMİ KAYBETTİM

Şahin Şimşek emniyette polise verdiği ilk ifadesinde, Kayserili olan Bakan Taner Yıldız'a memleketinde yumruklu saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği, kendisini bu konuda yönlendiren kimsenin bulunmadığını söyledi. Şehitlikte Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın toprağa verilmesinden çok etkilendiğini belirten Şahin Şimşek, şehidin annesi Tülay Çetinkaya'nın tören sırasında bayılmasının üzüntüsünü artırdığını belirti. Bu öfkeyle fiili harekette bulunduğunu kaydeden Şahin Şimşek. “Kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmiyorum” dedi.

İSTİKLAL MARŞI SÖYLETİP ŞEHİTLİĞE GİTMİŞ

Beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in görev yaptığı ve şehitliğe 200 metre uzaklıktaki Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde içinde 3 kum torbası da bulunan odası da polislerin aramasının ardından kilitlendi. Okul yöneticileri Şahin Şimşek'in 3 yıl önce bir sorşturma sonucunda tayinle geldiğini söyledi.

Şahin Şimşek'in okulda yaklaşık 200 kadar ögretmenden biri olduğunu söyleyen bir okul yöneticisi, “Yüksek sesle konuşan, agresif yapıda, dolduruşa hemen gelen, saman alevi gibi parlayan birisi. Dün sabah 07.30’da ögrencilere İstiklal Marşı'nı söyletti. Zaten öğrenciler İstiklal Marşı'nı iyi okumadığı zaman dört beş kez tekrarlattığı olurdu. Bu konuda aşırı hassasiyeti vardı. Şahin hoca, dün sabah 4 derse girdi. Öğleden sonra derse girmeyip, üzerindeki spor kıyafeti ve boynunda düdüğüyle şehitliğe gitmiş. Olayı duyunca hem sayın bakan için, hem kendi için, hem de okulumuzun böyle bir olaya adının karışmasından dolayı üzüntü duyduk” dedi.

ASKERLİĞİNİ ÖĞRETMEN ER OLARAK YAPTI

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu bitirdikten sonra ilk görevine 1998 yılında Kayseri’nin Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nde başlayan Şahin Şimşek, bir yıl sonra 1999 yılında vatani görevini Nevşehir’de ögretmen-er olarak yaptı.

Askerlik dönüşü aynı okuldan Osman Düşüngel İlköğretim Okulu'na tayin edildi. Oradan da 21 Ocak 2007 tarihinde de şimdiki okuluna müfettiş raporuyla gönderildi.

MİLLİ DEĞİL, AMATÖR BOKSÖR

Şahin Şimşek’in ilk anda söylendiği gibi milli değil, amatör boksör olduğu ortaya çıktı. Boks Federasyonu eski İl Temsilcisi Faruk Hasetçi, saldırganın milli formayı hiç giymediğini ve dengesiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Faruk Hasetçi, “Bu arkadaş 1989’lu yıllarda milli takım antrenörü ve Kayseri bölgesi boks sorumlusu Mustafa Ünal zamanında bir kaç maça çıktı. Ancak başarılı olamayınca, üzerinde durulmadı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Spor Akademisi'nde okuyup, boks branşından öğretmen olarak mezun oldu. Kayseri’ye gelince boks çalışmalarının içinde olmak istedi. Ancak durumu nedeniyle sıcak bakmadık. Onun öğretmenlik yaptığı Endüstri Meslek Lisesi'nde benim kum torbalarım vardı. Kendisi sorunlu olduğu için torbalarımı alıp götürdüm. Beni Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne Boks Federasyonu'na şikayet etti” dedi.

15 YILDIR ERCİYES’E TIRMANIYOR

Ögretmen Şahin Şimşek’in 1995 yılından bu yana Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmanışlar gerçekleştirdiği, tırmanışlar sırasında gruptaki arkadaşlarıyla spor konuştuğu, siyasi konulara girmediği bildirildi.
Hafta sonları çeşitli meslek gruplarından oluşan bir ekiple Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metrelik zirvesine tırmanan Şimşek’in başarılı bir dağcı olduğu da ifade edildi.