BIST 9.758
DOLAR 34,10
EURO 37,94
ALTIN 2.817,66
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yumaklı'dan orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalar!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: "Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı" dedi.

Abone ol

Türkiye'nin dört bir yanında günlerdir süren orman yangınları ile mücadele aralıksız sürüyor. Devletin tüm imkanları alevleri söndürmek için seferber edilmiş durumda. Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili baba-oğlu 2 şüpheli gözaltına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 247 orman yangınına müdahale edildiğini bunlardan 241'inin kontrol altına alındığını bildirdi. İşte orman yangınları ile ilgili son gelişmeler.

Muğla Ula ve Yatağan ilçelerinde iki ayrı orman yangını başladı. Saat 13.24 de eş zamanlı olarak Yatağan Yava Mahallesi ve Ula ilçesi sırtlarında ormanlık alanda başlayan yangınlar rüzgarla birlikte büyüme kaydediyor. Her iki yangına Muğla orman Bölge Müdürlüğüne bağlı karadan ve havadan müdahale için çok sayıda ekip sevk edildi.

TAHLİYE ÇAĞRISI GELDİ

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangından dolayı belediyeden iki mahalleyi tahliye çağrısı geldi. Ayrıca iş makinesi ve su tankeri olanların yangınla mücadeleye destek vermesi istendi. Duyuruda, "Bölgemizde çıkan orman yangını nedeniyle Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallemizin acil olarak boşaltılması gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur" ifadelerine yer verildi.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Ayrıca bugün çıkan Yatağan yangını nedeniyle Aydın- Muğla Karayolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğe kapatıldı.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre "Aydın- Muğla Karayolu Yatağan-Çine arası devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde araç trafiğine kapatılmıştır. Ulaşım Söke Karayolundan sağlanacaktır. Sürücülerin işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi önemle rica olunur" denildi.

ARI KOVANINDAN ÇIKTI

Yatağan Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Yava Mahallesinde saat 12.00 sıralarında 108 ada 53 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde bulunan 78 yaşındaki M.Ş. ve 47 yaşındaki oğlu İ.Ş.'nin 65 adet arı kovanlarına körük ile duman vermeleri sonrasında körükleri yaktıkları kısımdan yangın büyüyerek yayıldığı tespit edildi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Şüpheliler M.Ş. ve İ.Ş. Bilinçli Taksirle Orman Yangınına Sebebiyet Verme suçundan jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, 19 Ağustos'ta Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınları ile ilgili son durumu paylaştı. Bakan Yumaklı, 247 yangından 241'inin kontrol altına alındığını ifade etti.

YERLİ VE MİLLİ NEFES T-70 YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Muğla'nın Ula ilçesinde çıkan orman yangınına müdahalede bulunan yerli ve milli 'Nefes T-70' yangın söndürme helikopteri, alevlerle mücadelede etkili rol oynuyor.

Ula ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Bölgeye sevk edilen yangın söndürme helikopterleri ve uçakları, hızla büyüyen alevleri kontrol altına alabilmek için aralıksız çalışıyor.