BIST 9.577
DOLAR 33,98
EURO 37,86
ALTIN 2.824,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yılmaz bedelli için tarih verdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedellide sona yaklaşıldığını söyledi!

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğin bu hafta veya gelecek hafta sonuna kadar sonuçlandırılacağını söyledi. Bedellinin af gibi olduğunu ve dile getirdikten sonra en kısa zamanda sonuçlandırılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şehit yakınlarının da kamu kurumlarında istihtamının artırılacağını söyledi.

Yılmaz, Türkiye ile Romanya Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulan Kanun Tasarısı üzerinde TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Denizcilik Müsteşarlığının kapanmasının, denizciliğin küçülmesi olarak yorumlanamayacağını, artık Ulaştırma Bakanlığının, Denizcilik Bakanlığı olduğunu belirten Yılmaz, Bakan Binali Yıldırım'ın başarılı olduğunu, kendisine güvendiğini belirtti.

ŞEHİT YAKINLARININ İSTİHTAMI ARTIRILACAK

Şehit yakınlarından bir kişinin kamu kuruluşlarında görevlendirildiğini anımsatan Yılmaz, ''İnşallah yakında ikiye çıkaracağız. Bu şehitlerin yakınları, gazilerimiz bize en büyük emanettir, bu ülke için yapabilecekleri fedakarlığın en büyüğünü yapmışlardır. Onlara ne versek haklarıdır. İnşallah çok kısa zamanda bunu getireceğiz'' diye konuştu.

BEDELLİDE SONA YAKLAŞILIYOR

Bedelli askerlikle ilgili bu hafta veya gelecek hafta sonuna kadar bunu sonuçlandıracaklarını bildiren Bakan Yılmaz, ''Bu iş af gibidir; ya dile getirmemek ya da dile getirdikten sonra en kısa zamanda sonuçlandırmak lazım'' dedi.