BIST 9.774
DOLAR 34,08
EURO 37,91
ALTIN 2.810,03
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldıza güvenlik engeli

Bakan Yıldız, Bursa'da gerçekleşen facianın ardından yürütülen çalışmaları görmek için maden ocağına girmek isteyince engelle karşılaştı

Abone ol

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'deki özel bir kömür madeni ocağında hayatını kaybeden 19 işçiden 10'unun cesedine ulaşmak için yürütülen çalışma devam ediyor.Çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gelen ve kurtarma çalışmasını yürüten ekiplerle maden ocağına inmek isteyen Bakan Yıldız'a güvenlik gerekçesi ile izin verilmedi.

Maden ocağı girişinde kurtarma ekiplerinin gece yarısı yapacakları nöbet değişimine kadar bölgede kalan Bakan Yıldız, nöbeti devir alacak olan Soma Kömür İşletmeleri kurtarma ekibine dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Daha sonra yerin 220 metre altında mahsur kalan 10 işçinin cesedine ulaşmak için yaklaşık 8 saat yer altında kalan işçileri maden ocağı önünde karşılayan Enerji Bakanı Yıldız, son durum hakkında çalışmayı yapan kişilerden bilgi aldı.

"ÜMİDİMİZ BİR AN ÖNCE ULAŞMAK"

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı tüm ekiplerin Soma'dan, Tunçbilek'ten gelenlerle birlikte jandarma ve sağlık ekiplerinden oluşan yaklaşık 450 kişilik ekiple çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Çalışmaların neden yavaş ilerlediği yönündeki soruyu da cevaplandıran Yıldız, "Aşağıya inildiğinde önce ekipler orada bütün ölçümleri tek tek yapıyor. Ölçümler sonrası çalışma yapılıyor. Aşağıdaki o ikinci göçük üzerindeki çalışmalar da bir an önce bitirmek için gayret sarf ediyorlar. Bizim amacımız 2 saat sonra bile buna bir an evvel ulaşmaktır. Ama aşağıdaki çalışma bir nevi tırnaklarınızla, kazma küreklerle adım adım yürüyerek yapılıyor. Ümidimiz bir an evvel ulaşılmasıdır." diye konuştu.

Dinamitin patlatılmadan önce maden içerisinde gaz ölçümü yapılmadığı iddialarının sorulması üzerine Bakan Yıldız ise şu cevabı verdi: "Burada bulunan cumhuriyet başsavcılığımızın ve kurulan bilirkişi heyetleri, denetim ekipleri ile beraber çalışma sonunda verilecek raporla ortaya çıkacaktır."