BIST 9.916
DOLAR 34,15
EURO 38,05
ALTIN 2.885,48
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan tacize tepkili

Bakan Çelik, öğrenciler arası tecavüz haberleri için, "Çarşaf çarşaf manşet yapmayın" dedi.

Abone ol

Muğla'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son zamanlarda okullarda yaşananlar ve öğrenciler arasındaki tecavüz iddialarına tepki gösterdi.

Bodrum ziyaretinin ardından Muğla'ya geçen Bakan Çelik, ilk olarak Muğla Vali M. Temel Koçaklar'ı makamında ziyaret etti. Bakan Hüseyin Çelik, Milas'ta bir ilköğretim okulunda erkek öğrencileri arasında cinsel ilişki olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, okullarda yaşanan olaylardan Milli Eğitim Bakanı olarak kendisinin birinci derecede sorumlu olduğunu belirterek, medyanın da sorumlu olması gerektiğini açıkladı.

Bakan Çelik, olayların çarşaf çarşaf manşetlere taşınacak bir olay olmadığını ve herkesin bir sorumluluğu bulunduğu ifade ederek, "Çok fazla medyatik olmaya gelmez bu olay. Birkaç yıl önce Boğaz Köprüsü'nde canlı yayınla atlama seansları vardı. Televizyonlar veriyor diye herkes akın etti. Efendim benim maddi durum iyi değil, işsizim diyerek. Bu toplumsal olaylara yaklaşırken, ben bu işten birinci derecede sorumlu birisiyim. Herkese sorumluluk düşüyor. Ama medyanın da sorumluluğu var. Ne ekersen onu biçersin. Kavak eken sopa biçer, rüzgar eken fırtına biçer. Biz ne ektik ona bir bakalım. Bu mesele bizim için önemli bir meseledir. Ama böyle çarşaf çarşaf manşete taşınacak büyük olaylar değil. Biz bununla ilgili olarak gerekenleri yapacağız ve 28 Mart'ta geniş katılımlı bir toplantı yapacağız" dedi.