BIST 9.758
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.815,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan mesajı Erzurum'dan verdi

Sağlık Bakanı ziyaret için gittiği Erzurum'dan mesajlar verdi. Bakan Çelik'den de önemli sözler var.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi. Bakan, Aziziye Belediyesi ile İstanbul'un Pendik İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ''Aziziye-Pendik Kardeş Şehir Sanat Merkezi''nin açılışını yaptı.

Sanat merkezindeki ipek halı dokuma kursunu da ziyaret eden Bakan Akdağ, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un Osmanlı Devleti döneminde medrese kenti olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti döneminde de eğitim kenti olduğunu söyledi.

Akdağ, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti:

''2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları ile ilgili çalışmalarımız büyük hızla yürüyor. Bu noktada Harput Mahallesi, yani atlama kulelerinin bulunduğu alanın bir bölümünün kamulaştırılması için 5 milyon TL civarında bir ödeneği, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek imzaladı. Ayrıca 3000 kişilik yurt binalarının çalışmaları da sürüyor. Curling için de 1,5 milyon liralık bir yatırım var.''

KAPALI MEKANLARDA SİGARA YASAĞI

Akdağ, kahvehanelerde sigara kullanımıyla ilgili olarak da Danıştay'dan Anayasa Mahkemesine bir gönderme yapıldığını anlatarak, ''Bu konuda, bu işi birlikte yürüttüğümüz Tütün Ulusal Komisyonunun gerçekten çok ciddi tepkileri var. Onlar bizzat Anayasa Mahkemesine bu işle ilgili olarak, bizzat görüşlerini iletecekler. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak görüşlerimizi ileteceğiz'' diye konuştu.

İnsan sağlığının böyle mütalaalara kurban edilemeyeceğine vurgu yapan Akdağ, sigaranın kapalı mekanlarda kullanımının kısıtlanmasıyla alakalı olarak, uluslararası bir sözleşmeye imza attıklarını anımsattı.

Türkiye olarak, Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi'ne 150'nin üzerinde ülkeyle birlikte imza attıklarını belirten Akdağ, ''Bunlar uluslararası hukuk olarak, Türkiye'nin hukukunun üzerindedir. Anayasa Mahkemesinin vatandaşın lehine bir karar vereceğine inanıyorum'' dedi.

DEVLET BAKANI ÇELİK

İl Müftülüğü hizmet binasının temel atma törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik de Erzurum Valisi Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Burada Vali Öztürk ve Bakan Akdağ ile bir süre sohbet eden Çelik, bir soru üzerine şunları söyledi:

''Geçmişte maalesef bu şekilde, çok da aydınlatılamayan karanlık noktalar var. İktidarımız döneminde, çok şükür karanlık nokta diyebileceğimiz, aydınlatılmamış, faili meçhul olay gerçekleşmedi.  İnanıyoruz ki yeni bilgiler ışığında, geçmişteki müessif olaylar aydınlatılır. Böylece geçmişin karanlıkları aydınlatılarak, geleceğe aydınlık bir şekilde yürümüş oluruz.''