BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Bakan korudu, başkan vurdu

Ülkesinde başı kaçak mallarla dertte olan Rus işadamı Antalya'da da belediyeye takıldı. Kültür Bakanı İsmailov'a destek çıkmıştı

Abone ol

Dillere destan açılışıyla Hollywood yıldızlarını Türkiye'ye çeken Mardan Palace Oteli, incelemeye takıldı... Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'a Putin'den sonra bir darbe de Antalya'nın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan geldi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Rusya'da işyerlerine yapılan baskının ardından Türk vatandaşlığına başvuran İsmilov'a yardımcı olacağını açıklamıştı.

İsmailov'a bakan desteği haberini okumak için tıklayın...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, protesto edip açılışına katılmadığı 1.4 milyar dolarlık 5 yıldızlı otel hakkında inceleme başlattı.

BAKAN DESTEK ÇIKTI, BAŞKAN ZORLUYOR

Kendi ülkesinde başı kaçak mallarla dertte olan, Rus Devlet Başkanı Putin'in emriyle Rusya'daki işyerlerine baskın yapılan, Rusya'da kazandığı parayı Türkiye'ye yatırdığı için Ruslar'ın şimşeklerini üzerine çeken Azeri asıllı Rus işadamı İsmailov'a son olarak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay destek çıkmıştı. Günay, Rus işadamının vatandaşlık başvurusuna yardımcı olacağını açıklamıştı.

Ancak Bakanın teminat verdiği İsmailov, Rusya'dan sonra bu kez Antalya'daki yaptırımlara takıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, otele imar planının verildiği eski tutanakların incelenmesini istedi.

18 BEŞ YILDIZLI OTELE GÖZALTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mardan Palace dışında 18 lüks oteli de incelemeye aldı. Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı, Kundu bölgesindeki toplam 18 beş yıldızlı otelin imar planına uygunlukları ve ruhsatlandırılmalarıyla ilgili dosyaların incelenerek, ayrıntılı bilgi verilmesini talep etti.