BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Bakan: Herkes şemsiyemizin altında

Başeskioğlu, hiç kimsenin sosyal güvenlik şemsiyesinin dışında olmadığını söyledi.

Abone ol

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal devlet olmanın sorumluluklarını yerine getirme sorumluluğu ile karşı karşıya olduklarını söyledi.
Hiç kimsenin sosyal güvenlik şemsiyesinin dışında olmadığını söyleyen Başesgioğlu, bu nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

GÖZARDI EDEMEYİZ

Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumunda düzenlenen SSK 60. Yıl Müdürler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik ve sosyal korumanın bir toplumun hiçbir zaman göz ardı edemeyeceği kavramlar olduğunu ifade etti. Dünyada bu kavramlar üzerindeki tartışmaların sürdüğünü anlatan Başesgioğlu, ''Sosyal devlet olmanın sorumluluklarını yerine getirme sorumluluğu ile karşı karşıyayız'' dedi.

SİSTEM BİZİ KAYNAŞTIRACAK

Başesgioğlu, sosyal güvenlik sisteminin bir ülkede devletle vatandaşın kaynaşmasının en önemli çimentosu olduğunu ifade etti. İşlerinin sadece emekli aylığı bağlamak, hizmet birleştirmesi yapmak olmadığını kaydeden Başesgioğlu, sosyal devletin gereği olarak Anayasa'nın kendilerine yüklediği bazı yükümlülüklerle karşı karşıya bulunduklarını belirtti. Başesgioğlu, sosyal güvenlik ve sosyal korumanın adil, eşit bir şekilde uygulanmasının gerekliliğine işaret ederek, bu yolla vatandaşların devlete olan güvenini sonsuz hale getirmenin mümkün olduğunu söyledi.