BIST 9.855
DOLAR 35,07
EURO 36,58
ALTIN 2.956,35
HABER /  GÜNCEL

Bakan Günay'ın 12 Eylül isyanı

Ordu'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 1'inci Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu'da 1930-1940'lı yıllarda Gazi Halk Kütüphanesi bulunduğunu söyleyerek "Oradan çok sayıda kitap aldığımı hatırlıyorum. Sonra çok üzüldüm. 12 Eylül geldi, 12 Eylül hepimizin defterini dürerken o kütüphanenin de defterini dürdü. 12 Eylül orada öğretmen evini yaparken, Gazi Halk Kütüphanesi'ne baktım orada yok" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon'dan karayoluyla geldiği Ordu'da Kültür ve Sanat Merkezi önünde Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Albay İsmail Güzey, Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. Daha sonra Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 1'inci Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Günay, ilk kitabını hayatını kaybeden babasının aldığını söyledi.

HEPİMİZİN DEFTERİ DÜRÜLDÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu'da şimdiki Atatürk Kültür Merkezi'nin yanında son derece güzel, son derece prestijli 1930'lu, 1940'lı yıllarda Gazi Halk Kütüphanesi bulunduğunu söyledi. Bakan Günay, "Biz Gazi Halk Kütüphanesi'ne ayaklarımızın ucuna basarak girerdik. Oradan çok sayıda kitap aldığımı hatırlıyorum. Sonra çok üzüldüm. 12 Eylül geldi, 12 Eylül hepimizin defterini dürerken o kütüphanenin de defterini dürdü" diyerek, "12 Eylül orada öğretmen evini yaparken, Gazi Halk Kütüphanesi'ne baktım orada yok. Asıl daha çok üzüldüğüm Ordu'da kimse de bunun farkına varmadı. Öğretmen evi yapılırken Gazi Halk Kütüphanesi'nin yok edilmesinin çokları farkına varmadı" diye konuştu.

O KÜTÜPHANEYİ ANLATTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kütaphaneyi sorduğunda herkesin 'Evet vardı' dediğini hatırlatıp, "Sonra sordum burada bir kütüphane vardı. 'Evet vardı' dediler. Peki nerede? Kitapların bir kısmı galiba bodrumlarda. Bir kısmı galiba sudan zarar görmüş. İçinde çoğumuzun aile büyüklerinin yazma, basma kitapları vardı. Bu kitaplar nerede? Uzun zaman arandık. Sonra Giresun yolundaki bir mekanda, bir kütüphaneden oldukça uzak bir mekandan çıkıverdi. Uzun zamandan sonra bu Kültür Merkezi'nde kütüphane oldu" dedi.

Bakan Günay, konuşmaların ardından 52 yayın evinin katıldığı 1'inci Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı. Daha sonra fuardaki stantları gezerek kitapları inceledi.