BIST 9.916
DOLAR 35,05
EURO 36,40
ALTIN 2.941,33
HABER /  DÜNYA

Bakan Güler’den öğrenci evi açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, üniversite öğrencilerinin kaldığı evlerin denetime alınıp alınmayacağına ilişkin, "Terör örgütlerinin özelli...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, üniversite öğrencilerinin kaldığı evlerin denetime alınıp alınmayacağına ilişkin, "Terör örgütlerinin özellikle lise ve üniversite gençliğini elde etmede kız-erkek ilişkilerini önemli ölçüde kullanmaya çalıştıkları da bir vakadır. Bunu da bu örgüte taban kazandırmada çok önemli bir araç olarak kullandıklarını görüyoruz" dedi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen NATO Parlamenterler Asamblesi Ortadoğu Akdeniz Grubu’nun kabulü sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin üniversite öğrencilerinin kaldığı evlerin denetlenip denetlenmeyeceğine ilişkin sorusuna Güler, "Anayasamızın 58. maddesi devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır diyor. Anayasa’nın 41. maddesinde hem ailenin hem de çocuğun korunmasına ilişkin çok özel düzenlemeler getirmiş ve çocukla ailesi arasında kopmaz ilişkiler olduğunu ifade etmiş. Bize, şu ana kadar öğrencilerin kaldıkları evlerle ilgili, hukuki durumunu açıklayacağım apart dairelerle ilgili değişik müracaatlar oldu ve değerlendirmeleri yapıldı. Biz olaya, terörle mücadele boyutuyla olaya öncelikli baktık. Özellikle üniversite öğrencilerinin kaldıkları evler, yurtlar, pansiyonlar terör örgütlerinin ve çeşitli illegal oluşumların hem taban kazanma hem de eleman temini açısından önemli bir kaynak olarak gördükleri yerlerdir. Söz konusu oluşumlar üniversitelerin kayıt dönemlerinde stantlar açarak, el ilanları, broşürler dağıtarak öğrencileri kendilerine yakın evlerde kalmaya ikna ettikleri, öğrencileri bu ad altında çeşitli örgütsel faaliyetler içine çektiklerini de görebiliyoruz" cevabını verdi.
Güler, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Son yapılan tespitlerde terör örgütlerinin ve diğer marjinal grupların bu örgütlerin dinamik bir altyapısını oluşturan destek yapılanmalarının kendi faaliyetlerine kaynak olabilmesi için değişik arayışlar içinde olduğunu gördük. Terör örgütlerinin özellikle lise ve üniversite gençliğini elde etmede kız-erkek ilişkilerini önemli ölçüde kullanmaya çalıştıkları da bir vakadır. Bunu da bu örgüte taban kazandırmada çok önemli bir araç olarak kullandıklarını görüyoruz. Evlerdeki yapılanmalarda bir eğitimle bilinçlendirme sürecinden geçildiğini görüyoruz ve bu süreçte de maalesef şiddeti meşru gösterecek bir yapılanmanın olduğunu gördük."