BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,09
ALTIN 2.446,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Ergün'den Gebze'ye tam not

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün işsizliğe yerel çözüm protokolü için geldiği Gebze'de ilçedeki çalışmaları inceledi.

Abone ol

“İşsizliğe Yerel Çözüm Kocaeli Modeli” adlı protokolün imza töreni için Gebze’ye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i de makamında ziyaret etti.

Köşker, Bakan Ergün birlikte Eskiçarşı’yı gezerek üstyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Eskiçarşı’da devam eden granit zemin kaplama çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Başkan Köşker, kent mobilyaları ve aydınlatma sisteminin tamamlanmasıyla birlikte Eskiçarşı ve çevresinin prestij mekanı haline geleceğini söyledi.

ÇARŞI HAMAMI ÇEVRESİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Eskiçarşı’daki incelemeler sırasında Bakan Ergün’e Çarşı Çeşmesi restorasyonu ve Çarşı Hamamı etrafında yapılacak çevre düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Köşker, “Çarşı Çeşmesi esnafımızın desteğiyle restore edildi. Eskiçarşı ve Çeşme ile bir bütünlük arzeden Çarşı Hamamı da çevre düzenlemesiyle estetik bir mekana kavuşacak. Kafeteryalarla, oturma gruplarıyla bu bölge Gebze’lilerin ilgi odağı haline gelecek’ dedi.

GEBZE HIZLA GELİŞİYOR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, Gebze’nin sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu görmekten memnunluk duyduğunu ifade ederek, “Gebze merkezinde Büyükşehir ve Gebze Belediyelerinin yaptığı üstyapı çalışmaları inanıyorum ki, ilçenin ticari hayatına canlılık getirecek” diye konuştu.

Bakan Ergün, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün ile AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram’ın da eşlik ettiği incelemeler sırasında Eskiçarşı’daki işyeri ve dükkanları ziyaret ederek esnafla sohbet etti, hayırlı işler diledi.