BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.827,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Bakan düşüren kadın' da AK Parti dedi

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için 5 bin 500 kişi müracaat etti. En renkli isim ise 'Bakan düşüren kadın' olarak bilinen Aynur Aydan.

Abone ol

AK Parti'de 12 Haziran seçimleri nedeniyle milletvekili aday adaylığı için yapılan başvurular 5 bin 500'e ulaştı. İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile ilişkisi ortaya çıkan ve "Bakan düşüren kadın" olarak bilinen ve bir dönem DYP'den de politikaya soyunan Aynur Aydan'da aday adayların arasındaki en renkli isimlerden biri

Bir dönem DYP'den de politikaya soyunan Aynur Aydan, bu kez AK Parti İstanbul milletvekili aday adayı oldu. Aydan'ın 1979 yılında dönemin CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile birlikteliği ortaya çıkmıştı. Güneş, Aydan'ın evine girerken görüntülenmiş ve haber gazetelere manşet olunca istifa etmişti.

''10 YIL BOYKOTA UĞRADIM''

Aynur Aydan, yıllar sonra bu olayı ''Tesadüfen İzmir Efes Otelinde karşılaşıp tanıştık. Benim evimde ya da Ankara'da buluşurduk. Beşiktaş'taki evime geldiğinde gazetecilere yakalandık. O günden sonra beni hiç aramadı. 10 yıl boyunca sinema sektörü bana iş vermedi '' diyerek anlatmıştı.

Hasan Fehmi Güneş ise, bu olaydan sonra politikaya devam etti. 12 Eylül sonrası SHP'den milletvekili seçildi. 77 yaşındaki Güneş, İçişleri Bakanlığı döneminde yaşanan Abdi İpekçi cinayetinin çözümü ve Mehmet Ali Ağca'nın yakalanması için çaba göstermişti.

DP'LİNİN EŞİ VE CİNAYET MASASI

Öte yandan Demokrat Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper'in eşi Prof. Bedriye Tunçsiper de, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet masası eski amiri Metin Önel de AK Parti'den milletvekili adaylığı başvurusu yaptı. Önel, görev yaptığı dönemde Şehriban Coşkunfırat'ın katil zanlısı 3 satanisti ve "kolici" lakaplı seri katil Orhan Aksoy'u yakalayan ekipte yer almıştı.