BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.803,94
HABER /  GÜNCEL

Bakan Davutoğlu yüreklere su serpti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaralıların morallerinin çok yüksek olduğunu belirterek, 'Yuvalarına kavuşacaklar' dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sırasında yaralanmalarının ardından tedavi için Türkiye'ye getirilen vatandaşların morallerinin çok yüksek olduğunu belirterek, ''Sağlık durumları daha da iyi olacak. İnşallah sağ salim en kısa zamanda yuvalarına kavuşacaklar'' dedi.

Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Genelkurmay Başkanlığına ait uçaklarla Türkiye'ye getirilen 17 yaralı ile daha önce getirilen 2 yaralıyı tedavi altına alındıkları Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilerden Mavi Marmara gemisine saldırısının ardından bu ülkede tutulan vatandaşların Türkiye'ye döndüğünü anımsattı.

Yaralı olmayan vatandaşların 3 uçakla İstanbul'a gittiğini hatırlatan Davutoğlu, ''Biz zaten 24 saat içinde vatandaşlarımızın hepsinin ülkemize dönmesini talep etmiştik. Bu vatandaşlarımız, bu süre dolmadan, İsrail'i terk etmiş oldular ve ülkemize intikal ettiler'' dedi.

İstanbul'a yaralı olmayan 470 yolcu gittiğini bildiren Davutoğlu, bu kişilerden 4'ünün Türkiye'den İsrail'e giden resmi heyet, 466'sının ise sivil vatandaşlar olduğunu söyledi.

Davutoğlu, İstanbul'a gidenler arasında 50-55 civarında da yabancı yolcu olduğunu bildirdi.

Bugün millet olarak gösterilen dayanışma dolayısıyla bütün kurumlara teşekkür eden Davutoğlu,''Ailelerine kavuşan vatandaşlarımızı bir daha Allah ayırmasın diyoruz'' ifadesini kullandı.

''Büyük fedakarlıklarla sadece insaniyet için oraya giden vatandaşlarımız aslında bütün insanlığı temsil etmişlerdir'' diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

''Büyük bir gayret göstermişlerdir. O sebeple başta Başbakanımız olmak üzere bütün hükümet üyelerimiz 3 gündür seferberlik halinde bunun için çalışıyoruz. Bizler yurt dışında BM'de ve bütün uluslararası forumlarda gayret sarf ettik. Sağlık Bakanlığımız bütün imkanlarıyla seferber oldu. Başbakan yardımcımız, burada kriz masasını yönetti. Sayın Başbakanımız bizzat bütün bu süreçlerle ilgilendi. Bugün vatandaşlarımız memleketlerine bu şekilde döndüler. Tekrar ailelerine geçmiş olsun diyorum. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin diyoruz.''

Atatürk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan başta olmak üzere bütün hastane personeline teşekkür eden Davutoğlu, yaralıların ailelerinin müsterih olmalarını istedi.

Yaralıların en iyi şekilde tedavi göreceklerini belirten Davutoğlu, ''Moralleri çok yüksek. Sağlık durumları daha da iyi olacak. İnşallah sağ salim en kısa zamanda yuvalarına kavuşacaklar'' diye konuştu.