BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Bakan Çağlayan’dan bağlama ziyafeti

AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, lise öğrencisi Melis Sa...

Abone ol

AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a, lise öğrencisi Melis Savaş tarafından bağlama hediye edildi. Melis Savaş’ın isteği üzerine bağlamayı eline alan Bakan Çağlayan, ’Yeşil Ördek’ türküsünü çalarak partililere bağlama ziyafeti sundu.
AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bakan Çağlayan’ın yanı sıra AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Mekin Merter Salt ve milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt’un konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Bakan Çağlayan, AK Parti’nin gücünü milletten ve Allah’tan aldığını belirterek, “Artık 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’ye şampiyonluk yakışır. Biz milletin içerisinden geldik. Millete hizmet etmek için var olduğumuzu söyledik. Sayın Başbakanımızın bize vermiş olduğu direktifler çerçevesinde milletimize hükmetmeye değil hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik. Hiçbir partide bunu göremezsiniz. Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, gençlik kollarımız evel Allah Mersin’i karış karış geziyoruz. Biz seçimden seçime ortaya çıkanlardan değiliz. Biz her zaman milletin emrindeyiz" dedi.

"MERSİN’DE HİÇBİR DÖNEMDE AK PARTİ SEÇİMİ KAZANMAYA BU KADAR YAKLAŞMAMIŞTI"
Şimdi önlerinde önemli üç seçimin olduğunu kaydeden Çağlayan, "Biri Mart ayında yerel seçimler. Onun arkasından cumhurbaşkanlı seçimleri, hemen artından genel seçim olacak. İnanıyoruz ki Mersin halkının belediye hizmetlerinden çekmiş oldukları çilelerden kurtaracak AK kadro hizmet için yola çıkmıştır. Bizim sistemimiz bellidir. Bizim Genel Merkezimizin belirleyeceği kişi aday olur. Onun içinde 24 saat biz çalışmaya devam etmeliyiz. Başta Büyükşehir olmak üzere 13 ilçenin 13’üne de talibiz. Mersin’de hiçbir dönemde AK Parti seçimi kazanmaya bu kadar yaklaşmamıştı. O yüzden durmadan çalışmalıyız" diye konuştu.

’’AVRUPA EKONOMİ ŞAMPİYONU’’
Türkiye’nin dünyadaki krize meydan okuyan bir ülke olduğuna dikkat çeken Çağlayan, "Avrupa’nın en fazla büyüyen ekonomisi, Avrupa ekonomi şampiyonudur Türkiye. Bize 2020 Olimpiyatları’nı vermediler. Evet 2020 Olimpiyatları Avrupa’nın ama biz ekonomi olimpiyatları şampiyonu olan bir ülkeyiz. Geçen yıl dünyanın en fazla ihracat yapan ikinci ülkesi olduk. Bu sene halen ihracatımızda önemli artış var. Bu süreçte yüzde 4.4’lük büyüme elde ettik. Dünyada gelişmiş ekonomiler içerisinde ekonomisini kaya gibi dimdik, en sağlam tutan ve yapan ülke Türkiye’dir. Bu da siyasi istikrarın getirdiği bir şeydir. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirmiştir" ifadelerini kullandı.
Gezi Parkı olaylarına giden gençlerin AK Parti hükümetinden önceki dönemi bilmediklerini savunan Çağlayan, "İşte şimdi o gençler o dönemleri öğrenince şimdi onlar kenara çekildi, bu sefer marjinal gruplar ortaya çıktı. Geçmişte AK Parti öncesinde nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var. Bunları tek tek çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmak boynumuzun borcudur. Çocuklarımız AK Parti’den önce de bolluk ve bereketli bir dönemin olduğunu sanıyorlar. O zaman öyle olmadığını çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak gerekir" şeklinde konuştu.

"BİZ ASLA BÖLEN OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"
AK Parti hükümetinin asla bölen tarafta olmadığını ve bundan sonrada olmayacağını vurgulayan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz bir, beraber, diri olacağız. Türkiye’de bugün Gezi olaylarında o gösteriler yapıldıysa, medeni bir şekilde o gösteriler yapılabiliyorsa evel Allah AK Parti sayesindedir. Bugün 24 saat Kürtçe, Arapça yayın yapan kanallar var. Türkiye bölündü mü? Hayır. Daha çok birbirimize sarıldık. Keşke bugüne kadar Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğunu onlar göstermiş olsaydı da bu kadar ananın gözyaşları akmasaydı. Ama artık acı haberler gelmiyor. Önümüze ne çıkarsa çıksın bu yola devam edeceğiz dedik ve devam ediyoruz. Tabi bu birilerini rahatsız etti. Biz Türkiye adına, ülkemizin menfaatleri adına zarar verdiğimiz, rahatsız ettiğimiz insanlardan özür dilemiyoruz. Bu çalışmalara devam edeceğiz."

"İNSAN HAKLARINA, DEMOKRASİYE NE KADAR BAĞLI OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ"
Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı Demokratikleşme Paketi’nin Türkiye’yi siyasi, sosyal ve demokratik anlamda çok büyük noktalara getireceğinin altını çizen Çağlayan, "Bunu milletimiz hak ettiği için yapıyoruz. Bazıları iyi ki Avrupa Birliği (AB) var, AB istediği için bunları yapıyorsunuz diyorlar. Bugüne kadar yaptığımız tüm hizmetleri ne AB ne başkası istedi diye yapmadık. Biz sadece milletimiz bunu hak ettiği için yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Pazartesi günü Sayın Başbakanımız Bakanlar Kurulu öncesinde Demokratikleşme Paketi’ni açıklayacak. İnsan haklarına, demokrasiye ne kadar bağlı olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

BAKAN BAĞLAMA ÇALDI
Maliye Bakanlığı’nın denetimleri ile ilgili de konuşan Çağlayan, "Bende sanayicilikten geliyorum. Bu ülkede Maliye Bakanlığı ile çeşitli kurum ve kuruluşlar bakkal Ahmet’i, sanayici Ali’yi nasıl denetliyorsa Koç’u da, Sabancı’yı da, bütün şirketleri de denetler" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çağlayan’a, Mersin’de lisede okuyan Melis Savaş tarafından bağlama hediye edildi. Melis Savaş’ın isteği üzerine bağlamayı eline alan Çağlayan, ’Yeşil Ördek’ türküsünü çalarak partililere bağlama ziyafeti sundu.
(İHA)