BIST 9.774
DOLAR 34,02
EURO 38,00
ALTIN 2.800,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Akdağ'a ödül

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a dünyanın 'en uzun süre Bakanlık yapan siyasetçisi' plaketi verildi.

Abone ol

Massachusetts eyaletinin Boston şehrindeki Harvard Üniversitesi'nde bir dizi toplantıya katılan Bakan Akdağ, programın ilk gününde Harvard Kamu Sağlığı Okulu dekanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona katıldı.


Resepsiyonda Harvard Kamu Sağlığı Okulu Dekanı (eski Meksika Sağlık Bakanı) Julio Frenk'in kendisine, ''Ben araştırdım, 10 yıldır sağlık bakanlığı yapmış dünyada sizden başka bir bakan yok'' dediğini aktaran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bunun, Ak Parti Hükümeti'nin istikrarlı bir hükümet oluşuna işaret ettiğini dile getirdiğini söyledi.
Harvard Sağlık Liderleri Forumu'nun ilk günü onuruna Harvard Kamu Sağlığı Okulu ve ''Harvard Kennedy School'' ev sahipliğinde Loeb House binasında gerçekleşen resepsiyonda, katılımcılara plaket verilirken, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyanın en uzun süredir sağlık bakanlığı yapan ismi olarak kürsüye çağrılarak kendisine bir onur plaketi verildi. Bakan Akdağ'a plaketi, ''Harvard Kennedy School'' Dekanı Dr. David Ellwood takdim etti.

SEZARYEN


Bakan Akdağ, sezaryen yöntemi ile doğum konusunda Türkiye'de özellikle özel hastanelerde vatandaşın net olarak bilgilendirilmediğini, sezaryenin normal bir doğum yöntemiyimiş gibi seçenek olarak sunulmasından dolayı bu konuda bir bilgi asimetrisi yaşandığını belirterek, ''Bu seçenek durumunu ortadan kaldıracağız'' dedi.
Bakan Akdağ, sezaryen doğum oranında Türkiye'nin kısa adı OECD olan Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü üye ülkeleri içinde Brezilya ve Meksika ile birlikte sezaryen oranının en yüksek olduğu ilk üç ülkeden birisi olduğunun altını çizdi. ''Sezaryen aslında gelişmekte olan ülkelerin ortak bir özelliği, bu konuda tedbir alıyoruz, alacağız'' diyen Akdağ, meselenin kadının kendi bedenine karışmak gibi algılanmaması gerektiğini, bilakis, anneyi korumak için önlem aldıklarını, sezaryenin hem bebeğe hem anneye ciddi zarar verdiğini söyledi.