BIST 9.831
DOLAR 35,15
EURO 36,55
ALTIN 2.966,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Akdağ o yasa için sert çıktı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasası ile ilgili olarak sert çıktı: Yargı karar veremez...

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasası ve anayasa referandumuna değindiği konuşmasında, neyin halkın yararına olup olmadığına yargının değil hükümetlerin karar verebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, incelemeler yaptığı Iğdır'da açıklamalarda bulundu.

Akdağ, Türkiye'de idarenin ve hükümetlerin elini kolunu bağlayan bir yargı sistemi olduğunu savunan ve yargı sisteminin çağdaş demokrasiye uygun bir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Akdağ, ''Bu da yanlış anlaşılmasın amacım yargıyı acımasızca eleştirmek değildir. Halka hesap veren iktidar, halkın iktidara getirdiği siyasetçiler, halkın yararını gözetme konusunda rahat hareket edebilmelidirler.

Yani bir mahkeme, hükümetin yerine, iktidarın yerine yerindelik kararı verirse kamuya neyin daha doğru olup olmadığını kararlaştırmaya kalkışırsa -ki Türkiye'de böyle bir gelenek oluştu maalesef son 10 sene içinde- işte o zaman vatandaşa yarayan işleri yapamıyorsunuz.

Örnek mi istersiniz, devlette çalışan hekimlerin üniversitede çalışan hekimlerin yasası. Kim ister muayene olmaya gittiğinde, para istensin. İşte biz bunu kaldırmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

"YARGI DEĞİL HÜKÜMETLER KARAR VERİR"

Kuvvetler ayrılığının yerli yerini bulmasının önemine işaret eden Bakan Akdağ, sözlerini şunları kaydetti:

''Yargı, Anayasa Mahkemesi'nin, anamuhalefet partisinin istemini reddederken gerekçesini yazdığı gibi Anayasa referandumuyla daha bağımsız hale gelecektir. Yürütme ile yargı arasındaki ilişki azalacaktır. Ama açıkça söyleyelim, yargı da yürütmeyi kuşatmayacaktır, kuşatamayacaktır. Biz böyle bir Anayasa istiyoruz.

Açıkça söylüyorum, halka neyin yararlı olup olmadığına mahkemeler karar veremez. Mahkemeler, hukuku icra eder. Kamuya neyin yararlı neyin yararlı olmadığına karar vermesi gerekenler halkın oyuyla iktidara gelen hükümetler, iktidarlar olmalıdır.

Muayenehane işi halkın yararına mıdır değil midir? Ben hayrına değildir diyorum. Mahkeme başka bir şey söylüyor. Böyle olmaz ki... Burada iktidarın elinin serbest olması lazım. Biz gaza basmaya çalıştıkça birileri frene basarsa ülke yönetilmez hale gelir.''