BIST 10.582
DOLAR 32,56
EURO 35,24
ALTIN 2.470,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin sözleri yüzünü kızartmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP'yle olan görüşmeden umutlu olduklarını söylerken MHP'ye yüklendi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP'nin, terör sorununu görüşme noktasına gelmiş olmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinden faydalı sonuçlar çıkacağını kaydetti.

Bozdağ, Parlamento'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bozdağ, terör sorununun sadece AK Parti'nin değil, bütün partilerin sorunu olduğunu belirtti.

Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

''Olaylar belki bir yerde yoğunluklu olarak yaşanıyor, ancak faturası bütün millet tarafından ortak ödeniyor. Böylesi sorunların çözümünde iktidar ve muhalefetin görüşmesi elbette faydalı olacaktır.

Bugüne kadar biz bu konunun görüşülmesi ve ortak bir aklın yaratılması konusunda her zaman talepkar, kapıları çalan olduk.

Geçen dönemde de Başbakan'ın, hem CHP'den hem de diğer partilerden görüşme talebi olmuştu. MHP talebi reddetmişti, CHP de birtakım bahanelerle görüşmeyi reddetti sayılır.

"CHP'NİN Kİ ÖNEMLİ BİR ADIM"

CHP'nin, bu sorunu görüşme noktasına gelmiş olması önemli bir adımdır. Görüşmeden faydalı sonuçlar çıkacaktır; bu sorunun çözümü noktasında önemli katkıları olacaktır.

Bu görüşme olunca 'terör sorunu hemen bitecek, bütün çözümler hemen hayata geçecek' şeklinde bir algının da oluşmaması lazım.

Çünkü terör bir günde doğmadı, bir günde de bitmeyecektir. 25 yıldır devam eden ve öncesi de olan bir sorunun çözümü noktasında belli bir sürece ihtiyaç var.

Türkiye'nin bu konuda geldiği nokta belli, bundan sonra da alacağı epey bir mesafe var.''

'GÖRÜŞMEME İKİ PARTİNİN YAKLAŞIMI'

Bozdağ, görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağının önceden bilinemeyeceğini ifade ederek, demokratik açılım süreci başladığında, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile görüştüğünü ama MHP ile görüşme talebinde bulunulmasına rağmen görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna başta olmak üzere bazı BDP'li yöneticilerin, ''kendileriyle görüşülmesinin bir anlam ifade etmediğini, adresin İmralı olduğunu'' söylediklerini ifade eden Bozdağ, ''Yani 'bizimle görüşmeniz beyhudedir' dediler.

OKURKEN YÜZÜM KIZARIR

MHP görüşmemek için bütün kapılarını kapattı. Genel Başkanından başlamak üzere hakaret ve küfürler içeren, neredeyse her grup toplantısında... Ben grup toplantıları metnini okurken yüzüm kızarır'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, ''muhalefetin, çözümün hayata geçmesi için olumlu katkı sağlayamadığını'' savunarak, ''Görüşmeme, iki partinin ortaya koydukları eylem ve söylemleriyle tercih ettikleri bir yaklaşımdır ama MHP ve BDP'ye oy veren bir sürü seçmen var.

Bunlar da bu sorunun çözümünü istiyor. Umarım Türkiye bu sorunu aşacaktır'' dedi.