BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,89
ALTIN 2.795,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin o sözleri davalık oldu!

Kaset skandalında MHP liderinin işaret ettiği işadamı soluğu mahkemede aldı

Abone ol

Kaset skandalıyla sarsılan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaset skandalının arkasındaki isim olarak işaret ettiği AK Parti aday adayı işadamı İbrahim Faruk Bayındır MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşadamı İbrahim Faruk Bayındır avukatı Onur Güntürkün aracılığıyla, Devlet Bahçeli hakkında kendisine hakaret ettiği ve iftira bulunduğu gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İşadamı Bayındır, Bahçeli hakkında ayrıca 50 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat istemli dava açtı.

"SAYIN BAŞBAKAN BUNLARI AÇIKLA"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Kompleksi'nde kaset skandalıyla ilgili, "İbrahim Faruk Bayındır kimdir? Bu şahıs Küçükçekmece Belediyesi'nde Ak Parti meclis üyeliği yapmış mıdır? Arkasından istifa ederek İstanbul 3. Bölgeden milletvekiliği adaylığına müracaat etmiş midir? Bu kişinin partimizi zan ve töhmet altına alan ve yayınlara ev sahipliği yapan kirli internet siteleriyle ne tür bir bağlantısı vardır. Ülkücü gazete isimli fitne yuvasının değişik ülkeler üzerinden yaptığı alçak yayınları bu şahıs ve yüzleri karanlıkta kalan ortakları mı gerçekleştirmektedir? Sayın Başbakan bunları açıkla" diye konuşmuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından yazılı bir açıklama yapan İşadamı İbrahim Faruk Bayındır, "Benim, ne kaset skandalları ile ilgili yayınlar yapan internet siteleri ile ve ne de bu sitelerin sahibi, yöneticileri veya çalışanları ile hiç bir bağlantım, uzaktan yakından bir tanışıklığım, irtibatım asla olmamıştır. Bu güne kadar bu yönde yayın yapan internet sitelerine dahi girmedim. Hangi somut nedenlerle kaset olayı ile ilişkilendirildiğim tarafımca anlaşılamamaktadır. İddia ile ilgili olarak, Sayın Devlet Bahçeli ve tüm ilgililer aleyhinde hakaret ve iftira suçundan suç duyurusunda bulunacağımı ve ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açacağım" ifadelerini kullanmıştı.