BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Bahçelievlerin 17. kardeşi

Bahçelievler Belediyesi 17.kardeşi Kazan’da Ramazan Kardeşliğini yaşadı.

Abone ol

Bahçelievler Belediyesi’nin 17.kardeşi Tataristan’ın Başkenti Kazan’da Ramazan Kardeşliği yaşandı…

Merkezi İstanbul da bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin Ramazan dolayısıyla çeşitli ülkelere gerçekleştirdiği Ramazan ziyaretleri kapsamında, Bahçelievler Belediyesi de Tataristan Cumhuriyeti’nin Başkenti Kazan’ı, heyet halinde ziyaret ederek Türkiye-Tataristan Kardeş Ülke Sanat Geceleri düzenledi.

Bahçelievler Belediyesinin 17. Kardeşi olan Tataristan’ın Başkenti Kazan’ın Vahidov Belediyesi etkinliklerine davetle katılan Bahçelievler Belediyesi Kazan’da kimsesiz yaşayan yaşlıları, zihinsel engelli ve sağırlar okulu’nu da ziyaret ederek hediyeler dağıttılar.

Ziyarete katılan Ak Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Valisi Ercan Topaca, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çekmeköy Belediye Başkanı Sıdık Ersalan ve Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan’ın da arasında bulunduğu heyet ayrıca Kul Şerit Camiinde ve Kazan’ın değişik yerlerinde organize edilen iftar yemeklerine gruplar halinde katılarak Tatar kardeşleriyle birlikte iftar ettiler.

Eski Dışişleri Bakanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış başkanlığındaki protokol heyeti ilk olarak Türkiye Tataristan Başkonsolosu Kemal Demirciler’i, daha sonra Vahidov Belediye Başkanı Ruslan Şakirov’u, ardından Kazan Müftüsü Mansur Celalettin’i, son olarak da Kazan Vali yardımcısı Zukhra Nihmatulina’yı makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Gezide ayrıca Türk ve Tatar sanatçıların katılımıyla Kazan’ın en görkemli sanat merkezlerinden biri olan Unix’te Tataristanlı sanatçı Salavat ve Türk sanatçı Bayar Şahin’in katılımlarıyla düzenlenen sanat gecesine Kazan halkı yoğun ilgi gösterdi.

Gezide Bahçelievler Belediyesi heyetini temsil eden Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu “Bahçelievler, Ülkemizde en çok Kardeş Belediyesi olan ilçe belediyesidir. Onun için, kardeşlerimizin davetine katıldık, ve Ramazan etkinliklerinde ortak duygularla bir sevinci yaşadık. Ülkeler ve Kentler arası ilişkilerin kültürel ve sosyal boyutlarında, toplumsal dayanışmanın da ağırlığını Kazan’da birlikte yaşadık” dedi.

Tarihsel dokusunda simgeleşmiş Kul Şerif Cami’siyle ünlü Kazan’ın dinler arasındaki yakınlığı görsel anlamda kiliseleriyle de sunuyor insanlara…
Pazarlarında ve caddelerindeki gençliğin etkisi görülürken, yaşlı insanların, Türkiye’den gelen insanların bakışlarının sıcaklığı da sarıyor sizi Kazan’da…
Asgari geçim şartlarının ağırlığındaki kentin, geleneksel Rus mimarisinden etkilendiğini görmemek mümkün değil.

Caddelerinin, sokaklarının, meydanlarının güzelliğine Türkiye’den sevgiyle uzanan ellerin sıcaklığında, zihinsel engelliler ve sağır ve dilsizler okulundaki çocukların ve gençlerin yürekten gelen haykırışları (Tatar Topraklarının, 3 Bin km uzakta da olsa) aynı Kazan’ın içindeki soyağacının cam parçaları gibi kaynaştırıyordu Kuzey Asya’nın yıldızlı sıcak gecelerinde insanımızı. Sevincin km’si olmazdı.
Kardeşliğin kutbu yoktu…
Çünkü onlar çocuktu ve onlar yürekteki ateşti…