BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Bahçeliden Erdoğana uyarı

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ı uyardı ve birleştirici ol çağrısı yaptı. Bahçeli, 'Türkiye'de 36 etnik grup vardır' diye birer birer saymanın ne manası vardır?'' dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Başbakan; halkımızın yüksek teveccühü ile yüksek oranda oy aldın ve tek başına iktidar oldun. Güzel konuşmayı tercih et, kaynaştırmayı tercih et, birleştirmeyi tercih et. Her gittiğin yerde ayrımcılık tohumları ekme. Sana soran yok, eden yok. 'Türkiye'de 36 etnik grup vardır' diye birer birer saymanın ne manası vardır?'' dedi.

Bahçeli, partisinin Osmaniye İl Teşkilatını ziyareti sırasında, Atatürk Caddesi'nde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, bu ülkenin insanları olarak herkesin farklı düşünce ve görüşte olabileceklerini söyledi.

''Her parti, milletimizin hür iradesi ile kurulmuş, onun gönülleri doğrultusunda şekillenmiş, düşünceleri ile millete hizmet edebilecek birer demokratik kurumlar olarak dikkate alınmalıdır'' diyen Bahçeli, bütün siyasi partileri, demokrasilerin bir vazgeçilmez unsuru olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bir partiyi diğer partiden üstün görmek, birini var kabul edip diğerini yok saymak, yalnız ve yalnız tek partilerin özlemidir. Onun için Türkiye'de gerilime dayalı, cepheleşmeyi, kamplaşmayı strateji olarak benimseyen bir anlayışla seçimleri götürmek doğru değildir. Kendisine oy verenleri dost, vermeyenleri hasım kabul eden bir anlayışı reddediyoruz.

Ülkeyi ''inananlar, inanmayanlar'', ''gericiler, ilericiler'' diye ayırmanın doğru bir strateji olmadığını vurgulayan Bahçeli, ''Etnik bölünmeyi, inancı, mezhebi temel alan bir yaklaşımla bu ülkeyi karşı karşıya getirmek bir şey kazandırmaz'' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Bahçeli, şöyle devam etti:

''Bu ülkeyi yönetenler, akıllarını başlarına almalılar, bu ülkeyi yönetenler, güzel bir Türkçe ile halka seslenmeliler, bu ülkeyi yönetenler, ''al ananı git'' diyerek vatandaşı hakir görmemeli, siyasi partileri ise 'yok' farz edip, hakaretle aşağılamamalıdır. Onun için Sayın Başbakana buradan sesleniyorum; Sayın Başbakan, halkımızın yüksek teveccühü ile yüksek oranda oy aldın ve tek başına iktidar oldun. Güzel konuşmayı tercih et, kaynaştırmayı tercih et, birleştirmeyi tercih et. Her gittiğin yerde ayrımcılık tohumları ekme. Sana soran yok, eden yok. 'Türkiye'de 36 etnik grup vardır' diye birer birer saymanın ne manası vardır?''

''BİN YILIK KARDEŞLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ''

Osmanlı Devletinin zirve noktasındayken 24 milyon kilometrekarelik bir toprağa sahip olduğunu, bu geniş toprak parçasında, değişik dinden ve milletten olan insanların uzun yıllar barış ve huzur içinde yaşadıklarına dikkati çeken MHP Lideri Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ne zamanki emperyalistler Osmanlıyı parçalamaya yöneldi, Osmanlı önce gerileme, duraklama ve çözülme sürecine girdiğinde, toprak kala kala bugünkü Misak-ı Milli sınırları çerçevesinde olmuştur. Osmanlının terk etiği topraklarda bugün 34 millet yaşamaktadır. Bugün değişik yerlerden gelen binlerce insan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuşlardır. Bu devlet 85 yıldır huzurlu, güven içinde yaşamıştır. Şimdi ne oluyor Sayın Başbakan, hangi ruh hali içindesin, hangi huzursuzluktasın, hangi kıskançlıktasın ki bu milleti 36'ya bölmeye çalışıyorsun?

Her şeyden evvel, birlik ve beraberliği esas almalıyız, her şeyden evvel beka meselesini önde tutmalıyız, Türkiye'nin bekasını ortadan kaldıracak her türlü iç ve dış tehlikeye karşı dikkatli olmalıyız. Bin yılık kardeşliğimizi korumalıyız. Bu ülkeye gelmiş olan, Osmaniye'de rızkını kazananlar artık Osmaniyeli'dir, Türkiyeli'dir. Sayın Başbakan ikide bir bunu tahrik ediyor, CHP'nin sayın lideri ile bana seslenerek, 'sizler Sivas'tan öte gidemezsiniz' diyor. Ne demek bu Sayın Başbakan? Sivas neresidir? Sivas'ın ötesi neresidir?

Bir zamanlar mecliste Avrupa'dan Türkiye'yi bölmek için önemli dayatmaları Avrupa Birliği adına yapanlar, muhtelif yerlerde Türkiye coğrafyasını bölmeye yönelik bir harita ortaya koymuşlardı. Meclisteki grup toplantısında o haritayı gösterdim. O haritaya göre, yani Türkiye'yi bölmek isteyen, Türkiye'de başka bir devletçiğin kurulması için gayret gösterenler, harita da Sivas'la Gavurdağı arasında bir sınır çizerek, bunun ötesine başka bir ülke adı vermeye çalışıyorlardı. Ülkenin Başbakanı da bu hataya mı düşüyor? Sivas'ta bizimdir, Gavurdağı da bizimdir, Hakkari de bizimdir, Diyarbakır da bizimdir. Sayın Başbakan sözüne dikkat et, nereye varacağına dikkat et. Belki ülke karıştığı için, Allah muhafaza bir iç çatışma çıktığı için seni gelip bir gecede alıp bir başka ülkeye götürecekler olabilir, ama biz her zaman buradayız.''