BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a figüran eleştirisi

MHP lideri Devlet Bahçeli AK Parti hükümetini Suriye politikaları konusunda uyardı, Başbakan'a çağrıda bulundu

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli hükümetin Suriye politakalarını topa tuttu. Suriye'de hükümetin devrilmesi için bir plan yürütüldüğünü savunan Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın BOP'un izdüşümünde vasat bulan, komşu coğrafyalara dönük parçalanma ve kaos senaryosuna, Türkiye'yi figüran olarak dahil etmesi her açıdan utanç ve endişe verici olmuştur" dedi.

Erdoğan'ın Kaddafi'nin elinden aldığı 'İnsan Hakları Ödülü'nden sonra Kaddafi muhaliflerine verilen desteği "AKP ikiyüzlülüğü" olarak nitelendiren Bahçeli Suriye ile ilgili ise şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan'ın bağımsız ve egemen bir devlet olan Suriye'yi iç mesele olarak takdim etmesi Türkiye'yi akıbeti meçhul dar ve karanlık bir tünele sokacaktır. Bu sayede, ülkemizin iç meselelerine başkalarının karışması ve doğrudan doğruya müdahil olması mümkün hale gelecek ve emsal teşkil edecektir. Kaldı ki bölücü terör ve yandaşlarının eylemlerini komşu ülkelerin açıkça desteklemeleri zaten muzdarip olduğumuz bu büyük problemi kontrol edilemez bir noktaya taşıyacaktır. Ve böylelikle bölücülüğün uluslararası bir mesele olması için bütün faktörler bir araya gelecektir."

AYNI KARARLILIK BÖLÜCÜ TERÖRE GÖSTERİLMİYOR

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının nereye varacağını düşünmeye davet eden Bahçeli şöyle devam etti:

"Ortadoğu'nun sıkıntılı ve sancılı coğrafyasına küresel telkinleri, hevesleri ve düşünceleri servis eden hükümetin, sıfır sorun politikası da iflasa ve hezimete uğramıştır. Dışişleri Bakanı'nın Suriye ziyaretinin öncesi ve sonrasında ortaya çıkan gelişmeler ve yapılan açıklamalar buna işaret etmektedir. Suriye Devlet Başkanıyla yapılan 6,5 saate yakın süren görüşmenin içeriği hakkında kamuoyuna yansıyan çok kısıtlı bilgiler kuşkuları iyice artırmıştır. Başbakan Erdoğan, Suriye'ye yönelik 'sabrımız kalmadı' derken aslında ABD'nin kanaatlerini iletmekte, ancak aynı kararlılığı bölücü teröre ve himaye eden küstahlara karşı gösterememektedir."

MÜDAHALE İSTEYENLERE KARŞI ÇIKILMALI

Suriye'de yaşanabilecek olayların Türkiye'ye yansımasının sancılı sorunlara neden olacağını savunan Bahçeli Başbakan'ı şu sözlerle uyardı:

"Bu itibarla, Suriye'nin istikrarı ve bütünlüğü vazgeçilmez hedef olmalı ve uluslararası müdahale için gerekçe oluşturanlara sonuna kadar karşı çıkılmalı ve milletimiz uygulanacak politikalarla ilgili detaylı bilgilendirilmelidir. Huzura kavuşmamış, iç tansiyonu yüksek ve kaos ortamına düşmüş Suriye'nin, ülkemize ve bölgemize çok olumsuz etkileri olacağı ve dengeleri bütünüyle bozacağı şüphesizdir. Milliyetçi Hareket Partisi Başbakan Erdoğan ve partisini uyarmakta, Türkiye'yi ateşe atacak bir yanlıştan uzaklaşmasını istemekte ve ucuz kahramanlık gösterilerinin çok ağır bedellere yol açacağını düşünmektedir."

DEĞİŞİM İÇ DİNAMİKLERLE OLMALI

MHP olarak Ortadoğu ülkelerindeki değişimin kendi iç dinamiklerinden güç alması gerektiğine vurgu yaptıklarını söyleyen Bahçeli, "Suriye'de süren çatışmaların dinmesi, şiddetin son bulması ve demokrasinin yerleşmesi için ülkemizle birlikte Müslüman-Arap âlemi işbirliği ve uzlaşmadan güç alan bir ilişki ağına gerekli katkıyı mutlaka vermelidir. Suriye'nin demokratik istikrara ulaşarak kardeş kavgasının eşiğinden dönmesi, normalleşmesi, halkın beklenti ve taleplerine uygun hareket edilmesi partimizin en büyük dileğidir" dedi.