BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli ülkücü gençlere adres gösterdi

MHP lideri Devlet Bahçeli ülkücü gençlerle iftarda buluştu, önemli uyarılarda bulundu

Abone ol

Ülkücüleri sokaktan çeken lider olarak tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ülkücü gençlere yeni bir uyarı geldi.

Kardeş kavgasının mayalandığını ileri süren Bahçeli, ülkücülerin yerinin sokaklar değil, kütüphane ve laboratuvarlar olduğunu söyledi.


MHP lideri bu uyarıları Ankara Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen iftar programında yaptı. İşte Bahçeli'nin Hürriyet gazetesinde de yer alan ülkücü gençlere yaptığı uyarılar:

YERİNİZ SOKAKLAR DEĞİL LABORATUVARLAR: Ülkemiz zor ve kritik bir dönemden geçmekte. Türk milletinin birliğini bozmak için provokasyonlar alabildiğine sahnelenmekte ve değişik vatan köşelerinde çatışma ortamı zinde tutulmaya çalışılmakta. Öncelikle kavgadan ve sonu olmayan tartışmalardan uzak durun. Taşıdığınız kutlu misyona yakışır bir şekilde davranarak kışkırtmalara ve tahriklere asla kapılmayın. İstenen ve mayalanan kardeş kavgasıdır ve bunun altyapısı hızla olgunlaştırılmaktadır. Sizin yeriniz sokaklar değil, kütüphaneler, laboratuvarlar, dost ve arkadaş ortamları olmalı. Hepiniz duyarlıklarınızın, ilkelerinizin ışığı altında hayatın içinde olmalısınız.

BAŞARIYI ELDE ETMEK İÇİN CÜRET EDİN: İnsani ilişkilerinizi daha çok geliştirmelisiniz ve sosyal yönünüzü dengeli bir şekilde kuvvetlendirmelisiniz. Türk milletinin bundan sonraki istikameti sizin vereceğiniz tepki ve üstleneceğiniz sorumlulukla yakından ilişkili olacak ve her adımınızda, eğer varsa kaygılarınızın, sizi umutlarınızın arkasına düşürmesine izin vermeyiniz. Başarıya inanınız ve bunu elde etmek için cüret ediniz, kendinizi aşmanın yollarını açınız. Tarihin yol göstericiliğinde, ülkemizin nasıl bir coğrafyada yer aldığını sürekli gözünüzün önünde tutunuz.

SADAKAT VE VEFA ÖNEMLİ: Sadakat ve vefanın milliyetçi- ülkücü harekette çok önemli olduğunu bilin. Ülkü bir adanmışlık ve eşsiz bir tutkuysa, o halde istismarcılara ve ülkücülükten geçinenlere karşı da çok dikkat etmelisiniz. Sadakati cebindeki bozuk parayla özdeş gören, her olay karşısında kıvraklıklar sergileyen ve bunu da şartların gereği olarak yorumlayanların sözlerine azami uyanıklıkla yaklaşınız.