BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli öyle bir savunma yaptı ki!..

Şehit cenazelerinde bozkurt işareti yapılarak slogan atılmasından dolayı Erdoğan'ın topa tuttuğu MHP lideri çok ilginç bir savunma yaptı

Abone ol

Show TV'de ekrana gelen Siyaset Meydanı programına katılan Bahçeli'nin konuşmaları baştan sona önemliydi ancak bir an geldi ki, MHP liderinin ağzından dökülen o cümleler geceye adeta damga vurdu.

Konu Başbakan Erdoğan'ın epeydir dillendirdiği, "MHP'liler şehit cenazelerini istismar ediyor" meselesine gelince, Bahçeli o sözlere kendi üslubünca cevap vermeyi yeğledi. Üstelik araya bazı örnekler serpiştirerek..

Erdoğan’ın iddialarını kesin bir dille reddetti ve cenazelerin istismar edilmediğini savundu MHP lideri, "Bu bir milli görevdir. Burada ülkücüler görevini yerine getiriyor" dedi..

Gecenin bombasını da işte bu sözlerden sonra patlattı Bahçeli.. MHP’lilerle özdeşleşen bozkurt işaretine çok benzeyen metalcilerin evrensel işaretine dikkat çekti, cenazelerde bu anlamda bir provokasyon yapılabileceğini saüvundu..

HER YAPAN ÜLKÜCÜ MÜ?

“Bir de tabi malum bir bozkurt işaretimiz var. Herkesin yapması çok kolay bir işaretimiz var” diyen MHP lideri daha sonra önce bozkurt işaretini gösterdi ardından da metalcilerin yaptığı ve bozkurt işaretine çok benzeyen işareti yaptı.

İki işaret arasındaki yapılış farkını uygulamalı olarak gösteren Devlet Bahçeli, “Şimdi İstanbul’da bir havaalanının etrafında senede bir defa metalciler toplanıyor. Orada tam fark edememişseniz ‘burada metalciler ne geziyor?’ diye söyleyenler de var. Ülkücüler de oraya gidebilir. Ama o işaretler bu işareti karıştırmamak lazım. Her işareti yapan ülkücü mü? Acaba bir provokatör bunu yapamaz mı? " diye sordu.

Bahçeli, Bozkurt ve Metalci işaretleri arasında farkı ekranda bakın nasıl anlattı..