BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli kalesinde vuruldu

Osmaniye'de konuşan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi 'Kuru milliyetçilik'le suçladı... Eski hukukçuları da hedef aldı...

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen Osmaniye AK Parti İl Teşkilatı Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, siyasetin de bir altyapısının olması gerektiğini vurgulayarak, parti olarak bunu başarmış ve başarıyor olmaktan dolayı son derece gururlu olduklarını söyledi.

"TEDAVÜLDEN KALKMIŞ TİPLER" BENZETMESİ

Partisine yönelik eleştirileri de cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Son zamanlarda televizyonlarda tedavülden kalkmış tipler bir de kendilerine onursal sıfatı almışlar. Partilerde lider sultası var diyorlar. Daha partinin kapısından içeri girmemişler. Ben bu kişilere sesleniyorum. AK Parti sizin bildiğiniz partilerden değildir. Eğer öyle bir parti olmuş olsaydık, 22 Temmuz'da 81 vilayetin 80'in de milletvekilini parlamentoya sokamazdık. AK Parti 6. ayında iktidar oldu.

Üzerinden 5 yıl geçti, yüzde 46 ile tekrar iktidara geldi. Biz Ahmetlerin Mehmetlerin partisi değiliz. Biz milletin partiyiz. Biz seçimde adayları belirlerken halkımıza sorduk". 

BAHÇELİ'Yİ OSMANİYE'DE ELEŞTİRDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi memleketinde üstü kapalı eleştiren Başbakan, "Biz slogan partisi olmadık. Olmayacağız. Milletçilik sloganla olmaz. Milliyetçilik insanlar için bir şeyler yaparak ekonomiyi dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi yaparak gündemi belirlenen değil gündemi belirleyen ülke yaparak olur. Masa başında slogan atarak milliyetçilik olmaz. Onlara şunu sormak lazım. Türkiye için ne yaptınız, Osmaniye için ne yaptınız. Bu sorulara karşılık bulduğunuz sürece milliyetçisiniz. Hangi şart altında olursa olsun haksızlığın karşısında eğilmeyeceğiz. Doğrudan, samimiyetten ve demokrasiden gücümüzü alacağız. Siyaset hizmet sanatıdır. Bizim amacımız halka hizmettir" dedi.