BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Erdoğanı doğruladı!

MHP lideri Bahçeli "Başbakan doğru söylüyor, ilkler hep AKP'nin eseri" dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan gittiği her yerde, ilkleri AKP'nin yaptığını söylemektedir. Evet doğrudur. Başbakan ve hükümeti hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar rezalet varsa ilk kez AKP ile yaşanmıştır" dedi.

Partisinin Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingde konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim maydanlarında, "Cumhuriyet tarihinde yapılan hiçbir hizmet olmadığını, ne kadar eser ve hizmet varsa, AK Parti hükümeti döneminde yapıldığını" söylediğini savunarak, "Başbakan Erdoğan gittiği her yerde, ilkleri AKP'nin yaptığını söylemektedir. Evet doğrudur. Başbakan ve hükümeti hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar rezalet varsa ilk kez AKP ile yaşanmıştır" dedi.

AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ın başka "ilklere" de sahip olduğunu ileri süren Bahçeli, şöyle konuştu:

"İlk defa bir Başbakan askerimize, 'yan gelip yatma yeri değildir' demiştir. Şehitlerimize 'kelle', vatanımızı bölmeye çalışan katile de 'sayın' diyen bir Başbakan, AKP'den çıkmıştır. Bunlar da sizin ilkleriniz sayın Başbakan. İlk defa ekonomi büyürken, işsizlik AKP döneminde artmıştır. Yine bir Başbakan, zam isteyen bir memura, 'IMF'ye git ikna et' demiştir. İlk defa bir Yunan bankası, ülkemizde banka satın almıştır. Toplam borcumuz da ilk defa AKP hükümeti döneminde 400 milyar doları aşmıştır. Bu ilklerden de yüzlercesini sayabiliriz."

Türkiye'nin her gün bir şehit verdiğini ve Başbakan Erdoğan'ın "teskereye gerek yok" dediğini öne süren Bahçeli, Erdoğan'ın "Barzani'nin ve PKK'nın uzantısı bağımsızlarla" koalisyon hesabı yaptığını iddia etti.

9 gün sonra, mevcut Hükümetin sona ereceğini ifade eden Bahçeli, "AKP iktidarı ile beraberindeki şer ve menfaat çeteleri bir daha gelmemek üzere gidecektir. Milletimiz açılan tahribatın farkına varmıştır. Milletimiz işbirlikçi, istismarcı güruhu elinin tersiyle itecektir. AKP zihniyetinden ise geride kara bir ihanet dönemi kalacaktır" diye konuştu.