BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,95
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Erdoğana vurdu

MHP lideri Bahçeli grup toplantısında coştu. "Kim ayak kim baş görüldü" diyen Bahçeli, Erdoğan'a da yeni bir isim taktı; AB noteri...

Abone ol

MHP'nin grup toplantısında AK Parti ve 1 Mayıs gündem maddesiydi. "Kim baş kim ayak görüldü" diyerek Erdoğan'a sert eleştiriler yönelten Bahçeli, başbakana bir de isim taktı; "AB noteri..."

Bahçeli'nin gruptaki konuşmasından satırbaşları şöyle;

BAŞBAKAN AB NOTERİ GİBİ : "Sayın Başbakan AB'ye yaranmak için Brüksel'in her talebini bir noter gibi onaylamaktadır. (...) AKP hükümeti Brüksel'in dümen suyunda ilerlemeyi kendisine yakıştırmaktadır.

Her dayatmayı gönüllü olarak kabullenen sayın başbakan AB'nin bundan sonraki talimatlarını da kayıtsız şartsız kabul edecek ve bu ezik tutumuyla sonsuza kadar hatırlanacaktır.

AKP hükümeti Kıbrıs'ı Rum tarafına teslim etmek için çalışmalar yürütmektedir. Ülkemizi soykırımla suçlayan, sınırı kapalı tutmak için haklı sebeplerimizin olduğu Erivan'la diyalog kurmaya çalışmaktadır.

AKP PUSULAYI ŞAŞIRDI : "Makro ekonomik göstergeler altüst olmuştur. AKP iktidarı iyice pusulasını şaşırmıştır. Büyük bir itibar sorunu yaşayan hükümet sağduyu yerine gerilimi seçmiş ve dengesini iyice kaybetmiştir. Karanlık ve sonu meçhul bir yolculuğa başlanmıştır. Bu hazin durumun inkar edilecek ve gizlenecek bir tarafı kalmamıştır."

1 MAYIS'I UTANÇ TABLOSU: "Milletin emanetine ihanet eden AKP hükümetinin arabası yoldan çıkmak üzeredir. 1 Mayıs'ta yaşanan esef verici olayları milletimiz haketmemiştir. AKP bu utanç tablosunun mimarı olmuştur."

KİMİN AYAK KİMİN BAŞ...: "Sahte demokratlık maskesi düşmüş, gerçekte kimin ayak kiminde baş olduğu milli vicdanda tescil edilmiştir.... Kendisinin de işçi olduğunu bir eziklik içinde hatırlayan Başbakan kendi vicdanını temizleyemeyecektir."

ERKEN SEÇİMLE GÖZ DAĞI : "Bazı AKP yöneticilerinin muhalefete göz dağı vererek mecliste kendileriyle işbirliği yapılmaması halinde erken seçime gidileceğini söylemeleri AKP'nin çaresizliğini göz önüne koymaktadır.

Türkiye'nin bu sorunundan Avrupa'dan medet umulması AKP için utanılacak bir durumdur. Seviyeden ve ciddiyetten uzak bir yaklaşımdır. Bu müfettişin başörtüsü konusunda yapılması gerekenleri de söylemesi cevaplanması gereken başka bir konudur. Türk milletinin çok yakından tanıdığı AKP klasiği devam ediyor.

KERKÜK'ÜN KÜRTLERCE İŞGALİNE AÇIK ÇEK VERİLDİ : "Barzani'ye PKK'nın kontrol altına tutma karşılığında bazı misyonlar yükleniyor. PKK'nın silahsızlaştırılması için çalışmalar yapılıyor. Bu konularda Beyaz Saray görüşmesinde Amerika'ya söz verilmiştir. ABD'den PKK'yı desteklememesini istemek yerine bir gaflet politikası seçilmiştir. Kerkük'ün kürtler tarafından işgaline açık çek verilmiştir. Bölgesel kürt yapılanmasının kürt devletine dönüşmesine Türkiye'nin cesaret verdiği şeklinde anlaşılacaktır... "