Bağlama ustası Enka Kültür Sanat'ta
Arif Sağ ve Erdal Erzincan, 20 kişilik Bağlama Orkestrası ile 25 Temmuz Cuma, ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'nda...
Abone ol"Sanat uzun hayat kısa” sloganıyla yoluna hız kesmeden devam eden ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında halk müziği üstadı Arif Sağ ve Erdal Erzincan, 20 kişilik Bağlama Orkestrası ile sahne alacak.
Alternatiften popülere geniş bir yelpazeden sanatseverleri bir araya getiren ENKA Kültür Sanat, halk müziğinin yaşayan en büyük ustaları Arif Sağ ve Erdal Erzincan’ı 20 kişilik Bağlama Orkestrası ile birlikte 25 Temmuz Cuma akşamı ENKA seyircisiyle buluşturacak.
1996 yılında Almanya Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteği ile Köln Filarmoni Orkestrası ile Köln Filarmoni Salonu'nda verdiği konserle Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasına ciddi katkıları bulunan Sağ’ın ustalıklı bağlama doğaçlamalarıyla ENKA sahnesi halk müziği severlere doyumsuz bir müzik keyfi yaşatacak. Köln Filarmoni, Viyana Ambassade ve Tekfen Karadeniz Filarmoni gibi orkestralarla farklı müzik geleneklerini bir potada eriten Erdal Erzincan, bu kez öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir orkestrayla sizleri bekliyor.
26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, “Sanat uzun, hayat kısa” sloganıyla, 20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple yaklaşık 17000 seyirciyle bir araya gelmeyi hedefliyor.
Arif Sağ Hakkında
Arif Sağ, 1945 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesi Dağlı Köyü'nde dünyaya geldi. 3-4 yaşlarından itibaren kendini babasının değirmeninde bulan Arif Sağ’ın müzikle ilk tanışması da burada oldu. 6 yaşında ise gramofon ve plakla tanıştı. Bağlamayla 7 yaşında iken Erzincan'da Kumaş Dede'nin dükkânında tanıştı.14 yaşına kadar âşıklık geleneğini öğrenip deyişler söylemeye başlayan sanatçı, sonraki yıllarda İstanbul'a geldi ve Aksaray Musiki Cemiyeti'nde Nida Tüfekçi'nin öğrencisi oldu. İlk plağı "Gafil Gezme Şaşkın Bir Gün Ölürsün"ü 1963'te çıkaran Arif Sağ, sanat yaşamında yarım asrı devirdi.
Erdal Erzincan hakkında
1971 yılında Erzurum'da doğan Erdal Erzincan 1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu'nda dersler almaya başladı. 1989 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi ve aynı dönemde Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği (Şelpe) ile ilgili araştırmalar yaptı. On yılı aşkın bir süredir, kendi adını taşıyan Müzik Kursunda eğitim veriyor ve ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor.