BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Bağkur emeklisine zam müjdesi

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ele alınan konularla ilgili Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu.

Abone ol Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ele alınan konularla ilgili Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu. İşte Çiçek'in açıklamaları:

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek şu açıklamaları yaptı 

"İşçi ve Bağkur emeklilileri yüzde 9. 3 artış onaylanmıştır. Enflasyon'un beklenenin üzerinde çıkması üzerine bu farkın verilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu sene 35 ilimizde kuraklık yaşanmıştır. Çiftçi vatandaşlarımız yüzde 30'un üzerinde bu kuraklıktan etkilenmişse bunların mağduriyetinin giderilmesi konusu ele almıştır.

Bunların dışında Başbakanın yaptığı iki ziyaret konusu ele alınmıştır. Birincisi ırak'a yapılan ziyaret ikincisi ise Fransa'ya yapılan ziyaret kapsamlı olarak değerlendirilmiştir.

Irak bizim için önemli bir konudur. Irak'ta önümüzdeki dönemde bu ilişkileri geliştirmek için gerekli çabalar gösterilmesi mutabakata varılmıştır. Yılda en az üç kez bakanlar arası görüşme konusunda mutabakata varılmıştır.

Bir diğer ziyaret de Akdeniz ülkeleri arasında ilişkilerin güçlendirilmesi konusu ile birlikte Türkiye Fransa arasındaki ikili ilişkilerin iyiye gitmesi için çaba gösterilmesi ve teröristlerin iadesine yönelik görüşlerimizin aktarılması mümkün olmuştur. Türkiye AB ilişkileri Fransa dönem başkanlığı döneminde nasıl gelişeceği konusu ele alınmıştır.

Başbakan bu toplantı çerçevesinde Akdeniz ülkeleri liderleri ile görüşme imkanı bulmuştur.

Ergenekon soruşturmasına ilişkin savcılığın açıklaması konusana da değinen Cemil Çiçek açıklamaları ben de dinledim. İddianame açıklanmadı zaten hukuku az çok bilenler bu açıklamanınn yapılamayacağını biliyor. Ancak insanlar hukuku bilmediği gibi hukuka zarar verici tavırlarını sürdürüyorlar. 15 günlük mahkemenin bekleme süresi var. Dava kabul edildikten sonra iddianame de ortaya çıkacaktır. Bu konuda açıklama yapanlar da olayı siyasi malzeme olarak değerlendirmişlerdir.

AK Parti kapatma davası ile Ergenekon davası sanki terazinin iki kefesi gibi götürülmek isteniyormuş gibi bir durum var. Dışardan bakanlar Türkiye'yi bu iki dava gölgesinde izliyor. Türkiye yatırım yapılacak bir ülke iken bugün mahkemelerin gölgesindeki bir ülke gibi görülmeye başlandı. Biz bu yüzden davanın biranönce bitirilmesini istiyoruz. Ama kararı mahkeme verecektir.

Sinan Aygün'ün serbest bırakılması konusunu yeni duyuyorum. Davanın içeriği ile ilgili bizim ilgilenmemiz doğru değildir. Tutuklama kararı veren de serbest bırakanlarda mahkemelerdir. Meseleye böyle bakmak lazımdır."