BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Bağısakları dışarıda doğdu

Anne karnındayken bağırsakları dışarıdaydı. Öyle doğdu. Ama...

Abone ol

Anne karnındayken, bağırsaklarının karın duvarının dışında (gastroşizis) olduğu fark edilmeyen bebek, doğar doğmaz geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları, Cerrahisi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. İrfan Karaca, bebeklerin anne karnında geçirdiği 3. ayın sonunda bağırsaklarının karın duvarının içine girdiğini belirtti. Karaca, ''3. ayın sonunda bebeklerin bağırsakları göbek deliğinin bulunduğu noktadan içeri girer, üstü kapanır. Bu bebeğin bağırsakları dışarıdaydı. Doğumun hemen ardından karın duvarını açmadan, bağırsakları yarım saat süren bir operasyonla yavaş yavaş içeri ittik'' dedi.

Bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Karaca, bugün 20 günlük olan bebek doğmadan önce ultrason muayenelerinde sırtının dönük olduğunu, bu nedenle durumun fark edilemediğini ifade etti.

Bebeğin annesi Saniye Kutlutürk ise ''Bebeği bana gösterdiklerinde bağırsakları dışardaydı. Çok üzüldüm, görmek istemedim. Hemen doğum yaptığım hastaneden, operasyon için Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesine getirdiler ve bir süre bebeğimi göremedim. Daha sonra korkarak geldim ancak, bebeğimi sağlıklı görünce çok mutlu oldum'' diye konuştu.