Selçukoğulları ve Osmanoğulları'nın naz ile büyüttükleri laleler şimdi Bağcılar’ın park, bahçe ve refüjlerini süsleyerek göze ve gönle hitap ediyor.
Abone olGeçtiğimiz Kasım ve Aralık ayında 86 bin lale fidanı dikilen Bağcılar, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte farklı bir görünüme kavuştu.
Doğu kültürü mitolojilerinde de çok önemli bir yere sahip olan ve adına şiirler yazılan lale bitkisi Nisan ayının yüzünü göstermesiyle Bağcılar’a da ayrı bir güzellik kattı.
Bağcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürüğü’nce geçtiğimiz yıl sonuna doğru ilçedeki park, bahçe ve refüjlere 86 bin lale ve 15 bin de sümbül soğanı dikilmişti. Nisan ayının gelmesiyle Nostalji Bahçeleri, refüjler, parklar ve bahçelerde ortaya çıkan laleler ilçe sakinleri tarafından da ilgiyle karşılandı. Çiçeklere yakından ilgilenen her yaştan Bağcılarlılar cep telefonları aracılığıyla bolca hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.
Her yıl binlerce çiçek soğanı dikiliyor
Bağcılar’da, her mevsime uygun farklı çiçekler dikilerek yeşilin hakim olduğu bir çevre oluşturulmaya çalışılıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında parklar ve refüjlerde yapılan peyzaj düzenlemesi ile geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık aylarında lale, sümbül, çuha, menekşe, süs lahanası, kazayağı, sıklamen, acem halısı, sedum gibi 551 bin 200 çiçek dikildi. Çiçek dikimi ve peyzaj düzenlemesinin yanı sıra ilçedeki ağaçların da budaması ve bakımı düzenli olarak yapılıyor.
Atalarımızdan aldığımız geleneği sürdürüyoruz
Bağcılar’ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek amacıyla hazırladıkları projelerde yeşile ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Park ve bahçe düzenlemelerimiz ile peyzaj çalışmalarımız da bunlardan birisini oluşturuyor. İlçemize farklı türlerde çiçek diktik. Bu çiçekler ilçemizin sürekli renkli kalmasını sağlıyor” dedi. Geçmişte Bağcılar’ın her bahçesinde çiçeklerin açtığını ve bu geleneğin Selçukoğulları ile Osmanoğullarından bu yana sürüp geldiğini ifade eden Çağırı şunları söyledi:
“Bağcılar Belediyesi olarak ilçemizi mimari anlamda yenilerken sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi de aynı istikamette devam ettiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Nostalji Bahçelerimiz bu projelerimizden sadece birisi. Nostalji Bahçelerimizde her yöremize ait meyve fidanları yetiştiriyoruz. Bağcılar’da Balkanlar’dan ve ülkemizin dört bir yanından göç ederek gelip yerleşen hemşehrilerim yaşıyor. Her yöremize ait meyve ağaçları ve konaklar inşa ediyoruz. Şehircilik anlamında yaptığımız çalışmalarımızı hemşehrilerimizin de desteğiyle ağaçları ve yeşil bitki örtüsünü koruyarak sürdürüyoruz. Bahara, laleler ve sümbüllerin hakim olduğu çiçeklerle merhaba diyoruz. Lale bitkisi aynı zamanda bizim kültürel zenginliklerimiz arasında yer almakta. Bağcılar Belediyesi olarak bu kültürel zenginliğimizi yaşatmaya çalışıyoruz.”