BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,89
ALTIN 2.826,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bafrada 112 yılık okul kapanıyor

Samsun Bafra ilçesindeki 112 yıllık tarihi olan Bafra Merkez İlköğretim Okulu kapanıyor.

Abone ol

Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, binaya kullanılamaz raporu verildiği için okulun kapatılması kararının alındığını ve okul öğrencilerinin Bafra Atatürk İlköğretim Okulu'na taşınacağını bildirdi.

Okulun bu şekilde kapatılarak tarihten silinmesine tepki gösteren okul aile birliği Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde öğrenci velileri ile bir toplantı düzenledi. Okulun tarihi hakkında kısa bir açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Nihan Ulusal, süreç hakkında velileri bilgilendirdi.
112 yıllık tarihi bir okulun, bir anda bir kararla tarihten silinmesine tepki gösteren Ulusal, "Bir karar alıyorlar ve her şey bitiyor" diyerek tepkisini dile getirdi. Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ile defalarca görüştüklerini belirten Ulusal, "Ancak hiçbir sonuç alamadık. Kendilerine bazı çözüm önerileri de sunduk" dedi.

Ömer Yayla ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alamayan Okul Aile Birliği yönetimi Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ile de görüştü.
Olumlu geçen görüşmede Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Okulun kapanmaması gerek. Hatta başına tarihi ibaresinin de eklenerek eğitim-öğretime devam etmesi gerek" şeklinde konuştu. Boyacı, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ile görüşerek, teknik olarak okulun tekrar incelenmesini istedi.

Bafra Merkez İlk Öğretim Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı Nihan Ulusal, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı'nın "Okul kapanmasın, yerine adına ve tarihine yakışır merkezi bir şekilde yeni bir okul yapılsın" şeklinde görüş bildirdiğini söyledi.

Ulusal, Ömer Yayla'nın tüm bu görüşmelere rağmen seneye okula öğrenci alınmayacağını ve eğitime Atatürk İlköğretim Okulu'nda devam edileceğini söylediğini belirtti. Okul Aile Birliği yönetimi ve veliler salı günü saat 12.00'de Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması ile beraber imza kampanyasına başlayacak.