BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

BAEli diplomat serbest

Irak'ta kaçırılan Birleşik Arap Emirlikleri diplomatı serbest bırakıldı.

Abone ol

BAE Dışişleri Bakanlığı olayı doğrularken, serbest bırakılmanın akşam saatlerinde gerçekleştiği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Naci Raşid El Nuayimi ismindeki diplomatın serbest bırakıldığı belirtildi. BAE Dışişleri Bakanlığı durumu doğruladı. Bakanlık yetkilileri, El Nuaimi'nin akşam saatlerinde serbest bırakıldığını duyurdu. El Nuaimi, 16 Mayıs tarihinde Irak'taki Büyükelçilik binası bünyesinde görevli iken, Mansur bölgesinde bulunan elçilik binasına bağlı kültür merkezini ziyaret etmiş ve merkezi basan silahlı kişiler tarafından kaçırılmış, olay sırasında Sudanlı güvenlik görevlisi de ciddi şekilde yaralanmıştı.

Diplomatın kaçırılmasından sonra açıklama yapan Sünni liderlerden Adnan Duleymi, BAE hükümetinin Irak'a çok yardım ettiğini belirterek, direnişçilere diplomatın salınması konusunda mesaj göndermişti. Irak'ta halen Başbakanlığı sürdüren İbrahim Caferi ise, diplomatın salınması için her türlü girişimi yaptıklarını belirtmişti.
Öte yandan El Cezire Televizyonu, diplomata ait olduğunu belirttiği görüntüleri yayınlayarak, diplomatı kaçıran grubun, BAE'nin Irak'taki büyükelçiliğini kapatmasını istediğini bildirilmişti.