BIST 8.964
DOLAR 34,27
EURO 37,49
ALTIN 2.895,48
HABER /  SAĞLIK

Bacak ağrıları olanlar bu habere bakın!

Eklem ağrıları, menisküs, omuz ve aşil tendon yaralanmaları... Hepsinin derdi olan bir tedavi yöntemi PRP ve ozon...

Abone ol

Eklem rahatsızlıklarının başında gelen menisküs artık ameliyatsız olarak tedavi edilebiliyor. Tedavide kullanılan yöntemle hasta ameliyat riskinden kurtulduğu için hızlı bir iyileşme ile normal hayatına dönüyor.

Dr. Özgür Esen Çetiner, PRP ve Ozon’u uygulayarak menisküs başta olmak üzere pek çok kas sistemi hastalıklarının ameliyatsız tedavi edilebildiğini kamuoyu ile paylaştı.

PRP YÖNTEMİ NEDİR?

Çeşitli hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanan doğal bir tedavi metodudu olan; PRP ingilizce (Platelet Rich Plazma)ifadesinin baş harflerinden türetilmiş olup trombositten zengin plazma anlamına gelmektedir...

Bu yöntemle ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır. Trombosit kanın pıhtılaşmayı sağlayan elemanı olup, içindeki büyüme faktörleri yara iyileşmesinde, yeni bir doku modeli oluşturarak doku iyileşmesini sağlamaktadır.

Dr. Özgür Esen Çetiner, hazırlanan PRP içine ozon molekülünü ekleyerek; ozon varlığında trombositlerin fonksiyonları ve trombosit içindeki büyüme faktörlerinin salınımını arttırmıştır. Ozonlu prp uygulamasında hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınacak olandan çok daha fazla büyüme faktörü ulaştırılmış olur.

NASIL UYGULANIYOR?

Yöntem çok ince iğnelerle eklem aralığı ve çevresine ozonlanmış prp’nin verilmesi şeklindedir. Genelde 15 gün ara ile en az üç seans uygulanır .Yöntemin yan etkisi yoktur. Eklem aralığında (omuz,diz,dirsek..)tendon kıkırdak gibi yapıların iyileşmesini sağlar. Dizdeki kireçlenme, kıkırdak yitimine bağlı ağrı, hareket kısıtlılığı gibi şikayetlerde tedavi edici yöntemdir. Dr. Özgür Esen Çetiner; gelişen teknoloji ve tedavi sistemlerinde; hastanın hayat yaşam koşullarının kalitesini düşürmeden, hareket kabiliyetini kısıtlamadan hızlı sonuç alınabilecek tedavi yöntemlerinin uygulanma gerekliliğini vurgularken, ülkemizde bu çalışmaların yayılması için çalışmalarını sürdürdüğünü paylaştı.

ÜNLÜ SPORCULARIN TERCİHİ

Son zamanlarda ünlü sporcuları,sakatlanma sonrası kısa sürede iyileştiren bu tedavide hastadan alınan kan özel bir işlemden geçirilmektedir. Kanın plazma kısmı ayrıştırılmakta ve ayrıştırılan kanın bu kısmı ozonlanıp yeniden hastaya bölgesel olarak uygulanarak hedef bölgede hızla iyileşme sağlanmaktadır...

PRP ,KAS SİSTEMİ HASTALIKLARINDA BAŞKA HANGİ ALANLARDA UYGULANABİLİR?

Tendon(kiriş) yaralanmaları
Omuz ekleminin kronik tendinitleri
Aşil(topuk)tendon yara;lanmaları
Tenisçi dirseği
Eklemlerde operasyon sonrası ağrı
Bağ yaralanmaları
Diz eklemi ve ayak bileği yaralanmaları
Kıkırdak sorunları(PRP uygulamasının kıkırdak kayıplarının iyileşme hızını ve iyileşme dokusunun kalitesini arttırdığı deneylerle gösterilmiştir)
Diz eklemi kireçlemesi ve aşınması
Menisküs yaralanması tamirinde

TEDAVİ ACI VERİCİ Mİ?
KAÇ SEANSTA İŞE YARIYOR?

Tedaviden sonra enjeksiyon yapılan bölgede çok hafif ağrı olabilir. Tedaviden sonra birkaç gün ağır spor faaliyetlerinden kaçınmak gerekir ancak günlük faaliyetlere devam edilebilir. İşlem yarım saat gibi kısa sürdüğünden öğlen tatilinde bile yaptırabilirsiniz.